ISKANJE

Drugi največji otok v Mediteranu, ki danes sicer spada pod Italijo, a vendar je na njem še vedno čutiti vplive drugih kultur. Celoten otok je sestavljen iz osmih provinc in šteje kar 1663 milijonov prebivalcev. Vsaka izmed provinc je nekaj unikatnega in v njej lahko najdete številne tako naravne, kakor tudi zgodovinske znamenitosti.

Na južni strani vas bo navduševalo glavno mesto Cagliari ter njegove okoliške znamenitosti, ki spadajo pod dediščino UNESCO, medtem ko vas bo na severu vsekakor prepričala lepota Costa Smeralde ter razgibanost province Sassari. Raznolika kulinarika različnih pridihov, domače vino iz bližnjih trt, prijazni domačini, turkizna voda in neokrnjena narava uspejo s skupnimi močmi narediti pravi raj v sredini Mediterana.  

Zemljevid Sardinije


Kako po Sardiniji?


Kako od letališča Olbia do hotela GeovillageOlbiaResort?

Najbolje bo, da se od letališča pripeljete z redno avtobusno linijo št. 10 do centra mesta. Od tu do hotelapa vozi avtobus št. 11, ki povezuje Geovillage s centrom Olbie (avtobus ne vozi ob praznikih).Avtobusna postaja se nahaja le 100 m od vhoda v hotel.
V primeru, da boste na destinaciji najeli avtomobil, sledite naslednjim navodilom: ko boste zapustili letališče, zavijte levo proti Costi Smeraldi in pojdite naravnost do avtoceste na viaduktu nad morjem. Zapeljite v predor in vozite v smeri Palau-Costa Smeralda. Vozite naravnost, a pozor, da ne izberete prvega izvoza na desno proti GolfoAranci. Nadaljujte z vožnjo približno 2,7 km, nato izberite izvoz na manjšem klancu proti GolfoAranci. Vozite mimo vseh krožišč, še vedno v smeri GolfoAranci. Zavijte desno, kjer stojitaobjekta Eurospin in nato Cerasarda. Prispeli boste do resortaGeovillage, na desni.


Javni promet in izposoja avtomobila

Po mestu ter celotni Sardiniji se boste najlažje in najhitreje pomikali z avtobusnim prevoznikom A.R.S.T. Sistem je dokaj preprost in podoben našemu. Vozovnico lahko kupite v bližnjih trafikah, saj je takšna vozovnica malce cenejša ali pa jo kupite kar na avtobusu. Za vozovnico v eno smer boste odšteli 1,00€ - lokalni promet (oz. 1,50 €, če jo boste kupili pri šoferju), vožnja pa lahko trajala maksimalno 90 minut. Za dnevno vozovnico, ki preneha delovati ob polnoči, boste odšteli 2,50 €.
V kolikor niste radi odvisni od javnega mestnega ali primestnega prometa ter se radi vozite, pa vam je v mestu ali kar na letališču na voljo odlična ponudba izposoje avtomobilov. Cene za najem za en dan do enega tedna za srednji cenovni razred se gibljejo od 30 pa do 200€. Eno izmed podjetij, ki ponuja dokaj ugodne cene najema se imenuje AIGUA Rentacar.


Jedi

Kulinarika na Sardiniji ne pomeni samo klasičnega prehranjevanja, temveč veliko vlogo pri tem igra tudi druženje z družino ter uživanje ob tisočerih magičnih okusih hrane, tako kot je to značilno za večino Italije. Hrana na tem drugem največjem otoku v Sredozemskem morju, je bogata z morskimi jedmi, ki so hitro dosegljive predvsem zaradi svoje lege. Dostopnost začimb ter priliv klasične italijanske kuhinje z dobrim domačim vinom, pa lahko spremenijo zajtrk, kosilo ali večerjo v pravo kulinarično doživetje.

Sardinijska hrana

  • SpaghettialBogamarì: preprosti dekadentni špageti z mesom morskega ježka v slanem maslenem prelivu.
  • Malloreddus: nenavadne testenine v obliki koruznega storža, narejene iz semolina ter žafrana.
  • Culurgiones: testenine podobne raviolom, ki so polnjene s krompirjevo metinim nadevom ter postrežene v paradižnikovi omaki z dodatkom tipičnega italijanskega pecorino sira.
  • Sebadas: ocvrto mehko testo postreženo z medom.


Italijanska kuhinja


Nočno življenje

Mesto Alghero je znano po svojem edinstvenem katalonskem pridihu, zaradi česar je obalno mestece še kako privlačno za umirjene večerne sprehode ali posedanje na obmorski terasi ob uživanju odličnega kozarca vina. Večino nočnega dogajanja boste našli v starem mestnem jedru, kjer boste lahko posedeli v številnih rustikalnih barih ter si privoščili alkoholno poslastico ali pa boste lahko svoje želodčke napolnili z dobro mero čisto prave tradicionalne hrane. Med najbolj znane bare ter restavracije spada Jamaica Inn, PocoLoco ali Cafe Latino. Za bolj domači pridih, pa se domačini v poznih urah odpravijo do PiazzaCivica.
Nočno življenje v Olbii je zelo pestro, saj se tu nahaja veliko pubov, barov in lokalov, ki animirajo mestno središče in ponujajo možnost druženja do pozne noči. Ljubitelji zabave se lahko odpravite tudi do diskotek v bližjem kraju San Teodoro ali na Costa Smeraldi. Med najboljše lokale spadajo CaffèGlamour, Wine Bar Dioniso ter Ilmagianastri.Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.