ISKANJE
Informacije o destinaciji in ponudbi

Otok raznolikosti

Največji izmed kanarskih otokov, ki ga varuje mogočni vulkan El Teide se ponaša z veliko naravnimi znamenitostmi, tematskimi parki, čudovitimi plažami, slikovitimi vasicami in pestrimi dogodki. S skrbno načrtovanimi počitnicami lahko že v kratkem času doživite njegovo celotno razsežnost, saj je zaradi svoje priročne velikosti desetine Slovenije, enostavno obvladljiv z najetim avtomobilom. Najbolj turistična točka otoka je kraj Playa de las Americas, ki se nahaja na južni strani otoka in se ponaša z značilnimi plažami v odtenkih črno-sive barve, kar je posledica vulkanskega nastanka otoka. Privrženci zlatih peščenih plaž pa se lahko odpravite na plažo Las Teresitas, ki vas ne bo razočarala.

Biser Kanarskih otokov, Tenerife je hkrati največji otok otočja kakor tudi eden izmed najlepših. Poln peščenih plaž, in prečudovitih gora kakor pa tudi letovišč. Sonce, morje, gore na Tenerifu ponujajo vsakemu nekaj.

Tenerife je otok nasprotij. Je najbolj razvit izmed Kanarskih otokov ampak če krenete proti notranjosti boste naleteli na stil življenja, ki ostaja isti že stoletja. Mesta so živahna in polna življenja kakor naravi okoli njih, zato ne bodite presenečeni, če naletite na kakšnega prelepega metulja, cvetlice ali pa celo kita.

Na jugu lahko najdete peščene plaže, ki se zaradi bližine Afriki zdijo kot majhne puščave polne sijajnih peščenih nasipov, kjer se lahko sončite ob turkizno modrem morju in mnogimi letovišči, kot so Playa de las Americas, Costa Adeje in Los Cristianos. Lahko se pa tudi spustite na slavno obalo črnega peska v Puertu de la Cruz.

Ko se sprehodimo proti severu se pokrajina viša in zeleni dokler se ne spremeni pred vašimi očmi v prečudovite gozdove polne življenja in gore, ki vas bodo navdihnile. Tu boste tudi našli otoško prestolnico Santa Cruz. Tu boste tudi našli najvišji vrh Španije, tretji najvišji vulkan na svetu imenovan Mount Teide, ki sega impresivnih 3779 metrov v višave . Poglobite se v ognjevito preteklost otoka v Teida nacionalnem parku in se sprehodite po mnogih gozdovih, ki so posejani s stotimi vulkani kakor pa tudi prečudovitim rastlinjem in pestro raznolikostjo živali.

Nakupovanje in nočno življenje
Tenerife je šopek butik in trgovin, tako malih kakor tudi velikih, popoln za vsakega nakupovalca. Obiščite enega mnogih vodnih parkov ali pa si oglejte delfine, ki so le ena izmed mnogih vrst živali v Loro Parque živalskem vrtu. Sprehodite se po eni mnogih pešpoti in raziščite mnoge stare ribiške vasice in znamenitosti. Kar se nočnega življenja tiče imajo Tenerifi nekaj za vse pa naj bo to lokalni bar, disko klub ali pa ena izmed mnogih restavracij.

Hrana
Kar se hrane tiče so Tenerifi polni morskih sadežev in rib, a naj vas to ne ustavi kajti najdete lahko hrano po vsakem okusu. Četudi nekatere specialitete se mogoče na prvi pogled ne zdijo okusne, vam jih pa vseeno toplo priporočamo in ne bo vam žal, da ste jih poskusili.

Komunikacija
Otok je del Španije, zato pričakujte španščino kot glavni jezik komunikacije. A brez skrbi, tudi angleščina se govori v turističnih centrih. Valuta, katera se uporablja je evro. 

Vreme
Temperature in pa podnebje je stereotipično sredozemsko, kar pomeni mile zime in vroča poletja z povprečnimi temperaturami okoli 22 stopinj celzija, ki pa tudi v poletni sezoni načeloma ne presegajo 29 stopinj Celzija, a vseeno priporočamo, da se primerno zavarujete.

Vreme za destinacijo: Tenerife

Tenerife

Ponudba vključuje:

  • Letalski prevoz na relaciji Benetke - Tenerife South - Benetke
  • Ročno prtljago do 10 kg
  • 7x ali 10x namestitev, nočitev z zajtrkom, s polpenzionom, s polnim penzionom ali all inclusive v izbrani namestitvi
  • INFO bilten Tenerife


Možna doplačila:

  • Povratni prevoz iz večjih krajev v Sloveniji do letališča v Bologni/Benetkah
  • Povratni shuttle prevoz iz letališča do izbrane namestitve
  • Oddana prtljaga do 20 kg
  • Zavarovanje rizika odpovedi
Že od 530 €

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.