ISKANJE

Kanarsko otočje je eno izmed najbolj priljubljenih mediteranskih, kakor pa tudi evropskih destinacij na sploh. Kakor tudi ptica po kateri je imenovano privlači milijone turistov letno in to upravičeno, kajti Kanarski otoki so ena izmed najbolj unikatnih sredozemskih počitniških ciljev. Sestavlja jih sedem otokov Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera in La Palma, vsak izmed katerih vam ponuja svojo posamezno vrsto sprostitve.

Na počitnice na Kanarske otoke

Če greste na počitnice na Kanarske otoke vam ne bo dolgčas. Februarja in Marca otoki zaživijo z glasbo in barvami, ko pride na otočje karneval.  Poskrbite, da se udeležite vsaj ene izmed mnogih predstav in nastopov v tem času in pa seveda procesije, ki vključijo vse navzoče. Lanzarote se hvali po svojih mnogih umetnostmi znanega kiparja in umetnika Cesarja Manriquea.  Kar se nakupovanja tiče je Fuertaventura otok za vas. Ponuja vam tako velike nakupovalne centre kakor pa tudi tradicionalne Afriške tržnice, kjer lahko izpopolnite vaša pogajanja in barantanje. 

Na otočju prevladuje večinoma morska hrana, katere najdete v obilju na vsakem vogalu. Sprehodite se tako do ekskluzivnih gurmanskih restavracij, lokalnih okrepčevalnic ali pa stojnic polnih vedno svežih rib. Lokalov in nočnih klubov tudi ne primanjkuje in vsak lahko najde nekaj zase ob vsaki uri.

Kanarsko otočje je del Španije in zato je govoreči jezik španščina, a ne skrbite, okoli turističnih atrakcij se govori tudi angleško. Valuta, katera se uporablja je Euro. Temperature so tople čez vse leto, a v poletni sezoni navadno ne presegajo 20 stopinj Celzija zato so popolna destinacija za vsakogar, ki si želi nekaj drugačnega.

Fuerteventura - Otok belih sipin

Fuerteventura

Otok belih sipin

Lanzarote - Ognjeni paradiž

Lanzarote

Ognjeni paradiž

Tenerife - Otok raznolikosti

Tenerife

Otok raznolikosti

Gran Canaria - Celina v malem

Gran Canaria

Celina v malem


"Nekatere plaže so na pol puščave polne peska in peščenih nasipov, ki se raztezajo za kilometre."


Kanarski otoki vulkanskega izvora

Bližina otočja Afriki se kaže v naravnih lepotah in znamenitostmi. Nekatere plaže so na pol puščave polne peska in peščenih nasipov, ki se raztezajo za kilometre. Ena največjih značilnosti Kanarskih otokov so seveda vulkani. Tisočletja vulkanskih aktivnosti so pustila svoj pečat in Tenerife se lahko pohvali z tretjim največjim vulkanom na svetu, Mount Teide, ki se na vrhu hvali z impresivnimi 3779 metri. A to ni edini vulkan. Narodni park Timanfaya, ki se nahaja na Lanzarote, vam lahko predstavi vulkansko preteklost v vsej njeni lepoti saj se lahko pohvali z več kot stotimi vulkani, ki so posejani po zahodni obali otoka. A vsak otok ni tako bombastičen in nedaleč stran od veličastnih ognjenikov in puščavskih plaž so tudi bolj zaspana mesta, kjer se lahko spočijete v miru. La Gomera in La Palmla sta otoka znana po prelepimi nedotaknjenimi plažami, tihimi ribiškimi vasicami in gozdovi polnimi življenja.Teneriffe je največji in najbolj znan otok v Kanarskem otočju. Kako ga je kot otok večne pomladi doživela Anja lahko preberete v članku Tenerife - otok večne pomladi.
Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.