• 031 380 900
  • pon. - pet.: 8.00 - 18.00, sob.: 9.00 - 15.00
ISKANJE

The Cumbre – gorata notranjost

Gorata neokrnjena notranjost otoka, znana kot TheCumbre (vrhovi) predstavlja vrhunec obiska Gran Canaria za ljubitelje narave in hribolazce. Čudoviti borovi gozdovi, vulkanski krater, kanarska flora, tradicionalne vasice ter mnogo pohodniških poti, privabljajo v notranjost otoka mnogo turistov.

Maspalomas

Več kot 6 km dolga in 1 km široka plaža velja za najlepšo na otoku. Fina bela mivka v ozadju pa »čudesa« Gran Canarie (sipine) zagotovo nudijo izvrstno okolje za uživanje. Priporočamo obisk!

  • Tabla Caliente (Calle La Naval, 6, 35008 Las Palmas)

Ta preprosta in družinsko vodena restavracija, vas ne bo pustila ravnodušnih. Ponujajo mednarodno kulinariko, predvsem pa so specializirani za mesne jedi. Cene so zmerne, hrana pa zelo okusna. Restavracijo boste našli v bližini severnega dela plaže Las Canteras.

Las Palmas – glavno mesto otoka

Glavno mesto otoka - Las Palmas, ima okrog 400 tisoč prebivalcev in velja za izredno živahno mesto. Je trgovsko središče, eno najpomembnejših španskih pristanišč in zelo ugledno letovišče. V Las Palmasu se je ustavil Kolumb pred prvim potovanjem v Ameriko, v mestu je najti najstarejše stavbe na Kanarskih otokih, tu pa se odvija tudi zaresno kulturno življenje otoka.

Kanarski otoki ležijo malenkost severneje od severnega povratnika, nedaleč od saharske Afrike, in nudijo možnost, da se tudi pozimi naužijete sonca. Poletno vreme je milejše, kot bi morda pričakovali: vroče je, toda prijetno. Prav izjemno ugodno podnebje, ki omogoča celoletno počitniško sezono, je eden največjih adutov tega otočja.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.