ISKANJE

The Cumbre – gorata notranjost

Gorata neokrnjena notranjost otoka, znana kot TheCumbre (vrhovi) predstavlja vrhunec obiska Gran Canaria za ljubitelje narave in hribolazce. Čudoviti borovi gozdovi, vulkanski krater, kanarska flora, tradicionalne vasice ter mnogo pohodniških poti, privabljajo v notranjost otoka mnogo turistov.

Maspalomas

Več kot 6 km dolga in 1 km široka plaža velja za najlepšo na otoku. Fina bela mivka v ozadju pa »čudesa« Gran Canarie (sipine) zagotovo nudijo izvrstno okolje za uživanje. Priporočamo obisk!

Kanarski otoki ležijo malenkost severneje od severnega povratnika, nedaleč od saharske Afrike, in nudijo možnost, da se tudi pozimi naužijete sonca. Poletno vreme je milejše, kot bi morda pričakovali: vroče je, toda prijetno. Prav izjemno ugodno podnebje, ki omogoča celoletno počitniško sezono, je eden največjih adutov tega otočja.

Las Palmas – glavno mesto otoka

Glavno mesto otoka - Las Palmas, ima okrog 400 tisoč prebivalcev in velja za izredno živahno mesto. Je trgovsko središče, eno najpomembnejših španskih pristanišč in zelo ugledno letovišče. V Las Palmasu se je ustavil Kolumb pred prvim potovanjem v Ameriko, v mestu je najti najstarejše stavbe na Kanarskih otokih, tu pa se odvija tudi zaresno kulturno življenje otoka.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.