ISKANJE

Afandou

Afandou je vasica, ki je bila ustanovljena v časih, ko so po Mediteranu s svojimi bojnimi ladjami še pustošili pirati. V tistih časih so ljudje iz obale bežali v notranjosti otoka, ki jih je skrila pred pustošenjem. Ime Afandou pravzaprav izhaja iz grške besede "afandos", kar pomeni ''neviden''. Vasice namreč ni možno opaziti, če plujete ob obali.

Tsambika

800 metrov belega peska, ki obiskovalcu ponuja mehko ležišče, je pravi majhen grški raj. Ena izmed najbolj priljubljenih plaž, ki je primerna tako za družine, mlade in starejše.

Rodos je eden izmed večjih otokov v Egejskem morju z bogato zgodovino, ki je segala vse od kamene dobe do antike, ki je na otoku pustila odločilen pečat ter vse do Rimljanov in Bizantinskega cesarstva. Danes je na otoku naseljenih okvirno 110.000 prijaznih domačinov, ki turistu radi ponudijo odlično sprostitev in zabavo.

Lindos Akropola

Slavna akropola je zrasla tik ob morju na strmem skalnatem pobočju v mestu Lindos. Legenda pravi, da naj bi to čudovito zgodovinsko zgradbo ustvaril Danaus, ki je na otok prišel s svojimi 50 hčerami samo zato, da bi ubežal besu boginje Here. Zaradi svoje strateške lege ter mogočnosti je bila zgradba uporabljena kot utrdba tudi v bizantinskih časih, ter časih Ottomanovega imperija. Ko boste prispeli na vrh strmine, vas bo presenetil čudovit morski razgled ter mogočni grški stebri, ogledali pa si boste lahko tudi tempelj znamenite boginje Atene.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.