ISKANJE

Izlet na vulkan in obisk vročih vrelcev

Dnevno so iz pristanišča v Firi organizirani izleti na otok Nea Kameni, kjer lahko vidite še zmeraj aktivno delovanje vulkana, se sprehodite po lunarni pokrajini in občudujete moč narave. Večina izletov vključuje še kopanje v vročih vrelcih ob otoku Palia Kameni. Triurni izlet vas bo stal c.c.a. 15 €/osebo, organizirajo pa ga različni ponudniki na otoku. Na voljo so tudi izleti z vključenim ogledom sončnega zahoda in/ali obiskom vasi Oia.

Rdeča plaža - Kokkini paralia

Gre za eno izmed najlepših in najbolj prepoznavnih plaž otoka. Ta plaža je edinstvena zaradi živo rdeče barve. Visoki rdeči klifi se dvigajo nad plažo iz rdečih vulkanskih kamnov, ki jih obliva kristalno modro morje. Dostop je možen samo peš ali po morju. Nahaja se v neposredni bližini arheološkega najdišča Akrotiri.

Santorini je omamen otok, katerega bele hiše se oklepajo vulkanskih pečin, nad plažami črnega peska in kljub turizmu ostaja eden izmed najlepših otokov sveta. Je najjužnejši otok v skupini Kikladov, ki jih obišče največ turistov in so zibelka kikladske civilizacije. Njegovo uradno ime je Thera, vendar je bolj uveljavljeno in uporabljeno ime Santorini.Leži na južnem delu Egejskega morja, njegova oblika pa spominja na polmesec.

Mesto Fira (Thira)

Mesto Fira ali Thira je prestolnica otoka in se razprostira na vrhu strmih pečin na zahodnem delu otoka. Zviška gleda na Caldero in otok Nea Kameni ter privablja turiste iz vsega sveta. Leta 1956 je mesto dodobra porušil potres. Ponovno so jo zgradili tako, da so terase, na katerih so kupolaste cerkve in jamske hiše s sodasto streho (skafta), zajedajo v vulkansko pečino.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.