ISKANJE
Informacije o destinaciji in ponudbi

Mesto kontrastov in dobre zabave

Barcelona je ena izmed najbolj privlačnih in živahnih velikih evropskih mest. S svojo enkratno podobo se zlahka kosa s številnimi evropskimi prestolnicami. Dinamično mesto, polno kontrastov med starim in novim, s pestrim nočnim življenjem, prijaznimi ljudmi, dobro hrano in čudovito arhitekturo, ne bo pustilo ravnodušnega nikogar. Glavno mesto Katalonije in drugo največje mesto Španije ponuja za vsakogar nekaj. Ljubitelji arhitekture boste navdušeni nad deli Antonia Gaudi-ja, nogometni navdušenci nad športnim velikanom FC Barcelono, vsi mladi in mladi po srcu boste uživali v večernih fiestah, ljubitelji hrane pa se boste lahko prepustili izvrstni katalonski hrani. Barcelona vas bo očarala tudi s čudovitimi razgledi, saj se mesto razprostira med morjem in številnimi griči.

Pod španskim soncem

Barcelona je mesto, kjer je zmeraj sončno in zmeraj toplo. Polna zgodovinskih spomenikov, prelepih razgledom in sproščenega življenja. Zaradi teh razlogov je to ena izmed najbolj atraktivnih počitniških destinacij v Evropi. Mesto se lahko pohvali z izjemnimi plažami ob prelepem morju, kakor tudi z ostanki starih Rimljanov, ki so ustanovili mesto. Še danes lahko najdete ostanke templjev, nekropole, rimskega obzidja in akvaduktov. A vidi se lahko tudi malo bolj moderno arhitekturo, med najbolj obiskanimi je gotska cerkev Sagrada Familia.
 
 

Prave mediteranske plaže

Pod od mesta do štirih lokalnih plaž je enostavna in ponuja mnogo spominov vrednih razgledov. Peščene plaže veljajo za nekatere izmed najbolj čistih in so posejana z raznimi bari, restavracijami in stojnicami polnimi lokalne kuhinje. Temperature so vedno tople in navadno ne presegajo 29 stopinj Celzija tudi v poletnih sezonah. Surferji se bodo znašli še posebej dobrodošli, saj je so plaže kot narejene zanje. Popularne aktivnosti so tudi jadranje in čolnarjenje kakor pa tudi potapljanje in raziskovanje morskega dnu. Izven vode se najde mnogo aktivnosti, ki vključujejo poleti golf in druge športe, pozimi pa smučaje po Pirenejih.
 
 

Festivali in karnevali v Barceloni 

Karnevali se običajno pričnejo pozno februarja in se končajo v začetku marca. V tem času se celotno mesto spremeni v eksplozijo barv, glasbe in življenja, kjer se pleše dan in noč.  Temu sledi vsakoletna trgovinska razstava in pa parade in procesije. Konec Julija je tradicionalen čas za zabave po celem mestu in na festivalu El Grec, ki se prične konec julija, so ulice polne plesalce, uličnih nastopačev, koncertov in drugih dogodkov. September prinese festival La Merce, december pa festival Santa Lucia, ki traja do božica, na kar se prične ogromno novoletno praznovanje. Barcelona je prav zares mesto, kjer se zabava nikoli ne konča.
 

Ponudba vključuje:

  • Letalski prevoz na relaciji Zagreb - Barcelona - Zagreb
  • Ročno prtljago do 10 kg
  • 4 x namestitev oz. nočitev z zajtrkom v izbrani namestitvi
  • INFO bilten Barcelona

Obvezno doplačilo: Turistična taksa (višina odvisna od kategorizacije) 


Možna doplačila:

  • Povratni prevoz iz večjih krajev v Sloveniji do letališča v Zagrebu
  • Povratni shuttle prevoz iz letališča do izbrane namestitve
  • Oddana prtljaga do 20 kg
  • Zavarovanje rizika odpovedi
Že od

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.