ISKANJE

Zmajeve jame – Coves del Drac

Na Mallorci so številne jame: od lukenj v tleh do katedralam podobnih dvoran. Do štirih ogromnih soban Coves del Drac (na vzhodu Mallorce) pridete po strmih stopnicah, na njihovem dnu je čudovito osvetljena jama z imenom »Dianina kopel«. V naslednji dvorani je veliko podzemno jezero Martel, ki leži 29 m pod površjem Zemlje in je dolgo 177 m. Jamo napolnjuje glasba s čolnov, ki plujejo po jezeru. Enako dramatični sta preostali dvorani, ki ju prisrčno imenujejo »vilinsko gledališče« in »začarano mesto«.

Na otoku je obilica zlato peščenih plaž, ki jih najdete v zalivu Palma, na vzhodu in severu otoka. Razlikujejo se po dolžini – od majhnih pa do nekaj kilometrskih plaž, po urejenosti in dejavnostih, našli boste pa tako bučne kot osamele plaže. Najbolj polne so plaže v okolici glavnega mesta.

Največji Balearski otok Mallorca meri 100 km od vzhodne (CalaRatjada) do zahodne obale (Purto de Andraitx), 75 km pa od CaboFromentor na severu do Cabo de Salinas na jugu. Največji mesti na otoku sta tudi največji na Balearih: Palma de Mallorca ima več kot 400 tisoč prebivalcev. Sicer drugo največje mesto na Balearih, mesto Manacor, pa šteje »le« 40 tisoč prebivalcev.

Badia de Palma (zaliv Palma)

Zaliv se razteza vse od Cap de CalaFiguera na zahodu do Cap Enderrocat na vzhodu. Med leti 1960–1970 so na območju celotnega zaliva zgradili veliko hotelov, restavracij, diskotek in trgovin. Na vzhodu zaliva najdemo številne nemške turiste (npr. kraj S Arenal), medtem ko je zahodni del zaliva bolj priljubljen med angleškimi turisti.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.