ISKANJE

Santa Cruz de Tenerife – glavno mesto otoka

Ob prihodu v mesto boste najprej opazili ogromen avditorij - Auditorio de Tenerife, delo znanega arhitekta Santiaga Calatrave. Nahaja se v neposredni bližini Atlantskega oceana, na območju nekdanjega pristanišča in velja za najboljšo moderno arhitekturo Kanarskih otokov. V neposredni bližini avditorija se nahaja Parque Maritimo Cesar Manrique – kopalni kompleks, kjer se lahko za nekaj evrov na dan kopate in sončite in je zelo popularen med domačini.

Parque Nacional del Teide

Največji nacionalni park Španije je lociran okrog 3718 m visoke gore in vulkana Teide, najvišjega vrha Španije. V parku najdemo zraven vulkana El Tide še nižji, 3135 metrov visok vulkan Pico Viejo. Od leta 2007 park spada tudi na UNESCOV seznam svetovne dediščine, letno pa ga obišče kar 3,5 milijonov obiskovalcev.
V parku najdemo raznovrstno floro in favno, med drugim tudi 33 rastlinskih vrst, ki so endemiti območja. Rastje je prilagojeno težkim pogojem, ki vladajo ob in na vulkanu.

Kanarski otoki ležijo malenkost severneje od severnega povratnika, nedaleč  od saharske Afrike, in nudijo možnost, da se tudi pozimi naužijete sonca. Poletno vreme je milejše, kot bi morda pričakovali: vroče je, toda prijetno. Prav izjemno ugodno podnebje, ki omogoča celoletno počitniško sezono, je eden največjih adutov tega otočja.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.