ISKANJE

Cugnana

Nahaja v kraju Marina diCugnana. Je majhna, vendar kristalno čista voda in mediteransko rastje poskrbita, da je to pravi košček raja na Zemlji, ki ga umetniki in turisti obiskujejo skozi celo leto.

Olbia

Olbia je precej velik kraj z veliko zanimivostmi. Je tudi industrijsko mesto, ki pa hkrati ohranja svojo dolgo zgodovino povezano z arheologijo in številnimi najdbami. Nudi možnost plavanja v kristalno čistih vodah, ljubiteljem kulture pa zgodovinsko obarvano središče. Eden izmed glavnih simbolov mesta je cerkev Sv. Semplicia, najverjetneje najstarejša zgradba v mestu. Prav zaradi teh stavb je Olbia veliko več kot le prehodno mesto do čudovite Coste Smeralde.

Drugi največji otok v Mediteranu, ki danes sicer spada pod Italijo, a vendar je na njem še vedno čutiti vplive drugih kultur. Celoten otok je sestavljen iz osmih provinc in šteje kar 1663 milijonov prebivalcev. Vsaka izmed provinc je nekaj unikatnega in v njej lahko najdete številne tako naravne, kakor tudi zgodovinske znamenitosti.

Olbia

  • Da Bartolo (Vl. A. Moro 181 - 07026 Olbia OT)

V družinsko vodeni restavraciji Da Bartolo nudijo jedi iz skrbno izbranih sestavin, od vedno svežih rib do sezonskih in lokalnih prilog, ki odražajo antično kulinarično zgodovino Sardinije. Postregli vam bodo tako predjedi kot glavne jedi, njihova specialiteta pa so gratinirane školjke, ostrige in degustacija surove ribe. Nikakor pa ne smete preskočiti doma pripravljene sladice!
Dostop: avtobusna postaja pred GeovillageOlbiaResort, avtobus št. 11

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.