ISKANJE

Cugnana

Nahaja v kraju Marina diCugnana. Je majhna, vendar kristalno čista voda in mediteransko rastje poskrbita, da je to pravi košček raja na Zemlji, ki ga umetniki in turisti obiskujejo skozi celo leto.

Plaža Cugnana

Dostop: avtobusna postaja Porto Rotondo


Le Saline

Plaža Le Saline je odlična izbira za sproščujoče kopanje in dolge sprehode. Ime je dobila po nekdanjih solinah. Nahaja se le nekaj minut iz mesta, pristanišča in letališča. Kljub temu, da gre za čudovito peščeno plažo, je turisti ne obiskujejo veliko, zato, v kolikor si želite miru, priporočamo obisk le-te. Na plaži je tudi nekaj barov, najamete lahko tudi ležalnike in senčnike.

Plaža Le Saline

Dostop: avtobusna postaja Le Saline


Maria Pia

Plaža se nahaja zraven mesta Fertilia stran od mestnega vrveža. Na eni strani boste našli čudovito morje, katerega barva sicer ni tako kristalno turkizna, kakor na bolj severovzhodnem delu otoka, a kljub temu odlična zaradi svoje bližine in hladne sence mogočnega borovega gozda. Plaža je odlična za popoldansko kopanje, piknike ali preprosto poležavanje pod hladom dreves.

Plaža Maria Pia

Dostop: avtobusna postaja Alghero Viale I Maggio Fronte Lo Chalet (bus linija Linea AF proti Fertilia)


La Bombarde

Čudovita plaža belega peska, vulkanskih goratih ostankov ter modrikastega odseva vode, velja za eno izmed popularnejši plaž v severno zahodnem delu Sardinije. Zaradi svoje priljubljenosti je lahko tekom glavne sezone na njej precej gneča. Kljub velikemu številu obiskovalcev pa je odlična lokacija predvsem zaradi svoje zaščitne sence borovcev ter evkaliptusov ter tudi zaradi urejenosti, dostopnosti do drugih turističnih kompleksov, restavracij in barov.

Plaža La Bimbarde

Dostop: avtobusna postaja Hotel Dei Pini


Mugoni

Sicer 15 kilometrov oddaljena plaža od samega mestnega jedra, a kljub temu odlična za zabavo in razkošje prostornosti, zaradi svoje dolžine. Bel pesek, kristalno čista voda, bližina borovcev, barov in restavraciji, vam bo zagotovila vse, kar se od plaže lahko pričakuje.

Plaža Mugoni

Dostop: avtobusna postaja Mugoni


Stintio/Pelosa

Stintino je majno mestece le kakšno uro oddaljeno od Alghera. Tam boste našli najlepšo plažo Sardinije, nekateri pa jo štejejo celo med najlepše plaže Mediterana. Nad njo so navdušeni tako Italijani, kakor tudi turisti, kateri trdijo da se lahko primerja celo s Karibskimi vodami. Beli kamenčki, nič večji od enega zrna riža, ustvarjajo vroč pesek, ki se stika s turkizno mediteransko vodo. Zaradi svoje naravne lepote, je kljub oddaljenosti vredna enodnevnega izleta in razvajanja.

Plaža Stintio/Pelosa

Dostop: avtobusna postaja Spiaggia La Pelosa

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.