ISKANJE

Santa Cruz de Tenerife – glavno mesto otoka

Ob prihodu v mesto boste najprej opazili ogromen avditorij - Auditorio de Tenerife, delo znanega arhitekta Santiaga Calatrave. Nahaja se v neposredni bližini Atlantskega oceana, na območju nekdanjega pristanišča in velja za najboljšo moderno arhitekturo Kanarskih otokov. V neposredni bližini avditorija se nahaja Parque Maritimo Cesar Manrique – kopalni kompleks, kjer se lahko za nekaj evrov na dan kopate in sončite in je zelo popularen med domačini.

Girona

Girona ni le mesto skozi katerega se potniki le mimobežno zapeljejo. Kljub ne tako morski legi je staro mestno jedro bogato s kulturno dediščino, ki letno privabi ogromno turistov. Pisane barve hiš, ozke mestne ulice, kulinarika in prijaznost španskih prebivalcev je lahko prijeten vikend izlet. V mestu si lahko pogledate staro mestno jedro, ki skriva Judovsko četrt El Call, ki velja za največjo takšno četrt v celotni Evropi. Izredno bogata kulturna dediščina vas bo popeljala po Arabskih kopelih (ArabBaths), gotski katedrali, samostanu Romanesquemonastery of Sant Pere de Galligants, cerkvi Sant Narcís in številnih muzejih v katerih je še vedno ujeta zgodovina tako Costa Brave, kakor tudi Španije.

Lloret de Mar

Lloretbeach

Centralna plaža, ki se nahaja naravnost v središči mesta Lloret de Mar je dolga približno kilometer in pol. Njena lokacija obiskovalcem omogoča hiter dostop, ki pa je zaradi dobro urejenih parkirišč, možen tudi z avtom. Na plaži boste našli dobro ponudbo vodnih športov, vse od kajakov, paraglidinga, vodnih skuterjev in možnosti smučanja na vodi.

Lloret de Mar

Santa Clotilde Gardens

Čudovit in ogromen vrt, ki se nahaja naravnost nad klifom, vam bo tako s svojo lepoto, kakor tudi čudovitim razgledom nad morjem, jemal sapo. Vrtovi so bili ustvarjeni izpod rok NicolauRubió i Tuduri-ja, pri njegovih rosnih 28. letih v stilu italijanske renesanse.

Lloret de Mar

Največje mesto na obali Costa Barve je svojo zgodovino začelo krojiti že okrog leta 1950 oziroma že kakšno desetletje prej. Sprva mestece, nato mesto, ki je zraslo v pravo turistično destinacijo, je imelo svoj sloves po čudovitih plažah, katere so z veseljem izkoristili visoki krogi družbe živeče v Barceloni, že pred mnogo leti. Danes je mesto znano po turizmu, nočnemu življenju, ki mu ni para, živahnih ulicah, bogato kulturo in predvsem po rajskih peščenih plažah s skritimi votlinami.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.