ISKANJE


Vulkanski otok Nisyros

Eden izmed »obveznih« izletov v času letovanja na Kosu je gotovo izlet na otok Nisyros. Gre za vulkanski otok, z obsegom vulkanske kaldere 3 x 4 km. Vulkan je še zmeraj delujoč, na kar pričajo prizori na vrhu vulkana, do katerega se lahko povzpnete, kot je izločanja žvepla in ogljikovega dioksida. Zadnji izbruh beležijo v letu 1888. Največji in najstarejši krater na vrhu je širok 230 metrov in globok 30 metrov.

Mesto Kos

Prestolnici otoka t. i. Chora ali Kos dajeta poseben čar pristanišče in obalna promenada s številnimi tavernami, kavarnami, trgovinicami in prodajalnami spominkov. Mesto nima »starega« dela s kamnitimi hišami, saj je bilo leta 1933 po silovitem potresu skoraj povsem uničeno. Kljub temu, da so si ga dolgo časa izmenjevala različna ljudstva, predvsem je dolgo tukaj vladalo otomansko cesarstvo, je ostal grški. Stavbe iz časa turške nadvlade niso bile porušene, imajo le drug namen. Viteški grad z zanimivo izrezljanimi žlebovi iz 16. stoletja je kot trdnjava pomagal pri obrambi pred Otomani za časa vitezov iz Rodosa.

Kos je eden najlepših in najbolj sončnih otokov Egejskega morja. Leži blizu maloazijske obale in je tretji po velikosti med Dodekaneškimi otoki, takoj za Rodosom in Karpatosom. Glavno in največje mesto na otoku je Kos. Na njem živi okrog 30.000 tisoč prebivalcev, povečini Grkov.

Plaža Kefalos

Plaža se nahaja v kraju Kefalos, ki je znan kot raj za deskarje. Plaža ima tudi čudovit pogled na otok Kastri do katerega lahko tudi plavate.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.