ISKANJE


Vulkanski otok Nisyros

Eden izmed »obveznih« izletov v času letovanja na Kosu je gotovo izlet na otok Nisyros. Gre za vulkanski otok, z obsegom vulkanske kaldere 3 x 4 km. Vulkan je še zmeraj delujoč, na kar pričajo prizori na vrhu vulkana, do katerega se lahko povzpnete, kot je izločanja žvepla in ogljikovega dioksida. Zadnji izbruh beležijo v letu 1888. Največji in najstarejši krater na vrhu je širok 230 metrov in globok 30 metrov.

Glavno mesto otoka, Mandraki je tudi njegovo pristanišče. Uživajte v sprehodu okrog lepih prodnatih ozkih ulicah in trgov. Čudovite so tudi bele hiše z lesenimi balkoni. Hiše so narejene iz vulkanskih kamnov in izolirana z vrelnimi kamni. V mestu lahko uživate v enem izmed barov in opazujete okolico.

Vulkanski otok Nisyros

Dostop:iz Kardamene ali mesta Kos, cena izleta znaša 24 €. Ta vključuje povratni prevoz z ladjo in avtobusni prevoz do vulkana. Doplačilo 2 € za vstop v vulkan.

Kos, Grčija

Ugodna ponudba počitnic na Kosu

Plavajoč vrt Egejskega morja


Turški Bodrum

Ker leži otok Kos le streljaj od turške celine, so zelo popularni izleti v Turčijo, še posebej v mesto Bodrum, eno izmed najbolj mondenih turističnih mest Turčije. Izlet ponuja več ponudnikov, največkrat pa vključuje prevoz z ladjico ter krajši ogled Bodruma ter nato prosti čas za nakupovanje in pohajkovanje po mestu. Izlet je popularen predvsem med ljubitelji nakupovanja, saj boste lahko na lokalni tržnici sklenili veliko ugodnih kupčij – od vas se namreč pričakuje, da boste za ceno tudi nekoliko barantali. Vsekakor zanimiv izlet za vse, ki še niste bili v Turčiji in/ali Aziji.

Turški Bodrum

Cena izleta: med 20 in 25 €, odhodi iz pristanišča v mestu Kos, za izlet potrebujete veljavni potni list.


Slano jezero Alikes

V bližini mesta Tigaki (Tigkaki), proti Marmariju, se nahajaslano jezero Alikes (Alikis, Alykes). Do približno sredine 20. stoletja so tukaj pridelovali sol, sedaj pa so še zmeraj vidni ostanki soli, zgradb in nekatere infrastrukture, ki so jo potrebovali za pridelavo soli.Posebnost območja pa so vsekakor flamingi, ki jih lahko tukaj občudujete in pa nenavadno rastje, ki uspeva v slani zemlji. Priporočamo sprehod po tem mirnem in nenavadnem območju otoka.

Jezero Alikes


Gozd Plaka

Na poti proti mestu Kefalos, se nahaja čudovit borov gozd, v katerem prebiva velika populacija pavov. Zelo se je priporočljivo v gozdu ustaviti in si privoščiti počitek ter se nagledati čudovitih barv pisanih pavov. Gozd je ob poti označen, tako da ga ni težko najti.

Gozd Plaka

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.