ISKANJE

Chania

Mesto Chania šteje za drugo največje mesto na otoku Kreta ter glavno mesto province Chanie. Mesto je bilo zgrajeno na ruševinah starega minojskega mesta Kydonia ter nosi odtis beneške preteklosti, saj je otok dolgo let spadal pod beneško vladavino. Poseben pečat mu daje stara beneška luka ter egipčanski svetilnik, katera sta skupaj preživela stoletja zgodovine.

Laguna Elafonisi

Majhen otoček, ki ga od obale ločuje laguna z modro-turkizno vodo, ki ni globlja več kakor en samcat meter, je ena izmed najbolj atraktivnih ter obiskanih plaž na Kreti. Otoček je od kopnega oddaljen dobrih 200 metrov. Do njega pa se lahko po prijetno topli vodi sprehodite kar peš, ter si ali na kopnem ali pa kar na otočku poiščete svoj majhen raj za uživanje.

Otok bogat z grško mitologijo, minojsko ter rimsko kulturo, s kristalno modro turkizno vodo ter čudovitimi rajskimi plažami je pravi raj za obiskovalca. Okusno začinjena in sveža hrana, odprta grška kultura, bogata zgodovina združena s sodobnimi hotelskimi kompleksi, restavracijami ter ponudniki vodnih športov, obiskovalcu nudijo popoln paket za odlično preživet dopust ob morju in soncu ter dobri slastni tradicionalni hrani.

Knossos

Palača Knossos skupaj z okolico je lociran približno 20 minut od modernega pristaniškega mesta Iraklio. Obstajajo dokazi, da naj bi bilo mesto naseljeno že 6000 let pr.n.št v času neolitika. Za tem je minojska kultura na ruševinah dogradila svojo prestolnico, oziroma prvo Minojsko palačo (1900 pr.n.št). Leta 1700 pr.n.št so palačo uničili ter na njej dogradili novo. Območje, kjer se palača nahaja, zajema 22.000 kvadratnih metrov ter je zgrajeno po natančno določenem interaktivnem planu, od koder izhajajo tudi razburljive grške legende, kot je mit o Labirintu z Minotavrom.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.