ISKANJE

Laguna Elafonisi

Majhen otoček, ki ga od obale ločuje laguna z modro-turkizno vodo, ki ni globlja več kakor en samcat meter, je ena izmed najbolj atraktivnih ter obiskanih plaž na Kreti. Otoček je od kopnega oddaljen dobrih 200 metrov. Do njega pa se lahko po prijetno topli vodi sprehodite kar peš, ter si ali na kopnem ali pa kar na otočku poiščete svoj majhen raj za uživanje.

Plaža Laguna Elafonosi

Laguna je od mesta Chania oddaljena 75 kilometrov, kar pomeni da boste z javnim prevozom ali avtomobilom do nje potrebovali približno uro in pol. Če pa bi si zaželeli malce drugačnega potovanja, pa se lahko do plaže odpravite tudi s čolnom iz mesta Paleochora. Ladja zapusti pristanišče ob 10.00 uri ter se vrača ob 16.00. Med vožnjo, ki traja dobro uro si boste tako lahko ogledali otok tudi iz druge, malce drugačne, perspektive.


Balos plaža in laguna (Kissamos)

Balos šteje za eno izmed najbolj slavnih plaž na Kreti. Bel pesek, ki daje vodi turkizen odtenek, plitva ter prijetno topla voda lagune nudi čudovito preživet dan v raju. Plažo predvsem v visoki sezoni meseca julija ter avgusta obišče veliko število turistov, zaradi česar boste morali raj na zemlji deliti z drugimi. V kolikor pa imate radi nekaj več zasebnosti, pa je najbolje da se na plažo odpravite že zelo zgodaj zjutraj, še preden v laguno prispejo ladje s turisti iz mesta Kissamos. Laguna je od mesta Chania oddaljena približno 56 kilometrov ter le 17 kilometrov severozahodno od mesta Kissamos. Do plaže se lahko zapeljete z avtom v kolikor je ta na voljo, ali pa se zapeljete do mesta Kissamos od koder se lahko zapeljete z ladjo ter si med potjo ogledate tudi divje obale Gramvouse.

Plaža in laguna Balos


Falassarna

Falassarna zajema večje območje ter kar pet različnih plaž, med katerimi je najbolj priljubljena Pacheia Ammos. Obala zajema kar nekaj kilometrov čudovitega peska ter se zaključi z ruševinami antičnega rimljanskega mesta. Tukaj ne boste tako zelo oddaljeni od turizma ter si boste lahko na plaži privoščili tudi kakšno kavo ali popoldanski prigrizek. Če pa vas bodo zamikale tudi kakšne športne dogodivščine pa boste lahko odigrali odbojko ali pa se prebudili z različnimi vodnimi aktivnostmi. Falassarno boste našli zahodno od rta Gramvousa, kar je le 17 kilometrov od mesta Kissamos. Do plaže se lahko zapeljete kar z avtobusom, ki vozi iz mest Chania ter Kissamos.

Plaža Falassarna


Preveli

Na južnem delu Krete, približno 35 kilometrov iz mesta Rethimno leži plaža Preveli, ki zaradi svojih naravnih lepot spada pod zaščiteno območje. Plaža je posebna zaradi reke, ki se izliva v bližnje morje in tako skozi vse leto ustvarja 1,5 kilometra dolgo jezero. Le to je obdano s palmovimi drevesi, kar obiskovalcu podaja vtis prej afriške, kakor grške pokrajine. Svoj dan na plaži si lahko popestrite z ogledom bližnjega ter lepo urejenega samostana Kato, Preveli. Do plaže pa boste najlažje dostopali z avtom ali ladjo. Če se boste odpravili z avtom je najbolje, da se držite smeri za samostan Kato, Preveli ali pa smeri Drimiskiano Amoudi. V kolikor pa bi se odločili na izlet podati z ladjo pa te vsakodnevno odhajajo iz pristanišč Agia Galini in Plakias.

Plaža Preveli


Agia Roumeli

Agia Roumeli je pravzaprav grška vasica, ki se lahko pohvali s čudovitimi peščenimi plažami. Večina turistov jo obišče predvsem zaradi bližnje lege Nacionalnega parka Samaria Gorge, ki lahko dopoldan nudi pohode po naravi, popoldan pa prijetno lenarjenje na žgočem soncu. Če želite biti v bližini kavarn, restavracij in ponudnikov športnih aktivnosti, potem je najbolje da ostanete v bližini vasi. V kolikor pa bi želeli imeti malce več zasebnosti, pa se lahko tudi malce oddaljite ter si poiščete plažo, ki bo ustrezala vašim željam. Do vasi ter plaže lahko prispete skozi nacionalni park ali pa se tja napotite z ladjo, ki plove iz pristanišč Chora Sfakia Loutro, Paleochora in Sougia.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.