ISKANJE

Girona

Girona ni le mesto skozi katerega se potniki le mimobežno zapeljejo. Kljub ne tako morski legi je staro mestno jedro bogato s kulturno dediščino, ki letno privabi ogromno turistov. Pisane barve hiš, ozke mestne ulice, kulinarika in prijaznost španskih prebivalcev je lahko prijeten vikend izlet. V mestu si lahko pogledate staro mestno jedro, ki skriva Judovsko četrt El Call, ki velja za največjo takšno četrt v celotni Evropi. Izredno bogata kulturna dediščina vas bo popeljala po Arabskih kopelih (ArabBaths), gotski katedrali, samostanu Romanesquemonastery of Sant Pere de Galligants, cerkvi Sant Narcís in številnih muzejih v katerih je še vedno ujeta zgodovina tako Costa Brave, kakor tudi Španije.

Lloret de Mar

Lloretbeach

Centralna plaža, ki se nahaja naravnost v središči mesta Lloret de Mar je dolga približno kilometer in pol. Njena lokacija obiskovalcem omogoča hiter dostop, ki pa je zaradi dobro urejenih parkirišč, možen tudi z avtom. Na plaži boste našli dobro ponudbo vodnih športov, vse od kajakov, paraglidinga, vodnih skuterjev in možnosti smučanja na vodi.

Lloret de Mar

Največje mesto na obali Costa Barve je svojo zgodovino začelo krojiti že okrog leta 1950 oziroma že kakšno desetletje prej. Sprva mestece, nato mesto, ki je zraslo v pravo turistično destinacijo, je imelo svoj sloves po čudovitih plažah, katere so z veseljem izkoristili visoki krogi družbe živeče v Barceloni, že pred mnogo leti. Danes je mesto znano po turizmu, nočnemu življenju, ki mu ni para, živahnih ulicah, bogato kulturo in predvsem po rajskih peščenih plažah s skritimi votlinami.

Lloret de Mar

Santa Clotilde Gardens

Čudovit in ogromen vrt, ki se nahaja naravnost nad klifom, vam bo tako s svojo lepoto, kakor tudi čudovitim razgledom nad morjem, jemal sapo. Vrtovi so bili ustvarjeni izpod rok NicolauRubió i Tuduri-ja, pri njegovih rosnih 28. letih v stilu italijanske renesanse.

Costa Brava je obalna regija severno-vzhodne Španije, katero sestavljajo province Alt Empordà, BaixEmpordà in Selva ter provinca Girona. Obalna regija se razteza 60 kilometrov od Barcelone ter meji na Francijo. Ime Costa Brava izvira iz španščine in katalonščine ter pomeni »Divja obala«. Regija se je začela razvijati po letu 1960 ter je kmalu zaradi ugodne klime, neokrnjene narave ter primernih cen za Francoske turiste, postala odlična turistična destinacija. Danes je regija najbolj prepoznana predvsem po mestu Lloret de Mar, ki slovi tako po idiličnih plažah, kakor tudi odlični turistični ponudbi in nočnem življenju.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.