ISKANJE

Macarella

Plaža na južni strani otoka vas bo navdušila s turkizno in kristalno vodo ter vam dala občutek, da ste se znašli na razglednici. Platja de Macarelleta je od Ciutadelle oddaljena dobrih 14 kilometrov in se nahaja med Castellet de Macarella in CalaMacarella. Plažo na eni strani obdajajo visoki klifi, na drugi pa borova drevesa, ki nudijo prijetno senco. Ko se boste predajali užitkom dopusta, pa kljub temu upoštevajte varnostna navodila ter v primerih rdečih ali rumenih zastav ne hodite v vodo.

Mahon/Mao

Glavno mesto Mahon, nekdaj znano pod imenom Magon, ki je ime dobilo po britanskem generalu Magonu. Eno najbolj slikovitih mest na Mediteranu se ponaša z idiličnimi hiškami, raznoliko kulturno dediščino in največjim naravnim pristaniščem v vsem Sredozemskem morju. Na klifih ob morju so zrasla naselja, ki nudijo pritajeno senco ob vročem španskem soncu.

Otok Menorca leži na zahodu Balearskih otokov in v dolžino meri dobrih 53 kilometrov. Zaradi svoje edinstvene biosfere se je otoku leta 1993 podelil naziv UNESCOve kulturne dediščine. Idealna lokacija, kristalna voda z več kakor 50 različnimi plažami ter vedno čudovito sončno vreme, danes na kratek oddih privablja množico turistov. Zaradi svoje odlične lege je bil otok že v zgodovini postojanka mnogim popotnikom, različnih kultur, ki so vsak po svoje, na kulturni dediščini pustili svoj pečat.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.