ISKANJE

Macarella

Plaža na južni strani otoka vas bo navdušila s turkizno in kristalno vodo ter vam dala občutek, da ste se znašli na razglednici. Platja de Macarelleta je od Ciutadelle oddaljena dobrih 14 kilometrov in se nahaja med Castellet de Macarella in CalaMacarella. Plažo na eni strani obdajajo visoki klifi, na drugi pa borova drevesa, ki nudijo prijetno senco. Ko se boste predajali užitkom dopusta, pa kljub temu upoštevajte varnostna navodila ter v primerih rdečih ali rumenih zastav ne hodite v vodo.

Plaža Macarella


Cala Presili


Platja de Capifort, kot se plaža imenuje tudi drugače, je od glavnega mesta oddaljena dobrih 17 kilometrov. Našli jo boste čisto na koncu nacionalnega parka Nature AreaNaturalofSpecialInterestof s’AlbuferadesGrau, ki pa je velik kar 70 hektarjev med katerimi se skriva tudi jezero dolgo cela 2 kilometra). Klifi in kamnite oblike tvorijo malce drugačno plažo, kjer pa si lahko zaradi unikatne sestave ogledate tudi številne jame, kot je na primer s’Arenal de Morella.

Plaža Cala Presili


Pregonda


Plaža se nahaja na severnem delu otoka in velja za eno izmed najbolj mirnih ter prijetnih plaž. Našli jo boste 10 kilometrov od mesta Mercadal, med Platja de Binimel•là in Cap de s’Alairó. Zaliv ima obliko podkve, čudovit fin pesek, ki pa se v ozadju nagrbanči v sipine. Plaža je dolga le 170 metrov, na zahodni strani pa jo ustavijo visoki klifi, ki so del naravnega zaščitenega območja.

Plaža Pregonda


Cala en Turqueta


Plaža je od mesta Ciutadella oddaljena le slabih 10 kilometrov. Nahaja sem med točkama desTambors in Foradada, naravnost pod stolpom Talaia d’Artrutx. Ime je plaža dobila po turških piratih ter je del naravno zaščitenega območja. Klifi, borova drevesa in kristalno čista voda ponujajo odlično sprostitev vročini.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.