ISKANJE

Otok Menorca leži na zahodu Balearskih otokov in v dolžino meri dobrih 53 kilometrov. Zaradi svoje edinstvene biosfere se je otoku leta 1993 podelil naziv UNESCOve kulturne dediščine. Idealna lokacija, kristalna voda z več kakor 50 različnimi plažami ter vedno čudovito sončno vreme, danes na kratek oddih privablja množico turistov. Zaradi svoje odlične lege je bil otok že v zgodovini postojanka mnogim popotnikom, različnih kultur, ki so vsak po svoje, na kulturni dediščini pustili svoj pečat.

Karta Menorce


Splošne informacije

  • Št. prebivalcev: 67.000 prebivalcev
  • Uradni jezik: španščina/katalonščina
  • Valuta: evro (€)
  • Državna klicna številka: +34
  • Časovni pas: GMT/UTC +2
  • Klima: v poletnih mesecih se temperature gibljejo od 23 do 30 °C, pozimi pa od 10 do 18°Cv poletnih mesecih se temperature gibljejo od 23 do 30 °C, pozimi pa od 10 do 18°C
  • Festivali: Sant Joan Festival (junij), Sant Martí Festival (julij), NativityScenes (december)


Kako po Menorci?


Letališče Menorca oziroma Letališče Mahon se nahaja 4,5 km od središča mesta Mao.Do turističnih krajev so na voljo različne povezave z javnim prevozom, najlažji dostop do vaše namestitve pa vam bomo poslali v ločenem dokumentu. Rezervacija prevoza vnaprej ni potrebna.
V kolikor ste rezervirali shuttle prevoz, boste vse informacije glede prevoza prejeli skupaj s preostalimi potovalnimi dokumenti.


Javni prevoz


Glavni prevoznik na otoku je avtobusno podjetje ConsellInsular de Menorca, ki ima za povezave med mesti odlično priskrbljeno. Cena vozovnice med dvema mestoma je odvisna od razdalje med destinacijama. Enosmerna vozovnica med mestoma Mao in Cituadella (mesta sta vsak na svojem delu otoka), tako stane okvirno 5€. V kolikor boste z avtobusom potovali več, lahko pri avtobusnem šoferju kupite kartico T-10 za 3,10€, katere po uporabi kartice (če le to seveda vrnete) dobite povrnjene. Kartica velja za 100 dni ter vključuje 10 potovanj. V kolikor se boste gibali v Zoni 1, boste zanjo odšteli 11,45€, če se boste gibali v Zoni 2 21,55€ in v Zoni 3 dobrih 35,30€.Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.