ISKANJE

Badia de Palma (zaliv Palma)

Zaliv se razteza vse od Cap de CalaFiguera na zahodu do Cap Enderrocat na vzhodu. Med leti 1960–1970 so na območju celotnega zaliva zgradili veliko hotelov, restavracij, diskotek in trgovin. Na vzhodu zaliva najdemo številne nemške turiste (npr. kraj S Arenal), medtem ko je zahodni del zaliva bolj priljubljen med angleškimi turisti.

Plaža Platja de Palma z belo mivko na vzhodu zaliva je dolga več kot 5 km in sega vse od kraja CanPastilla do S Arenala in velja za eno najlepših plaž na otoku. Za plažo poteka dolga promenada, kjer lahko posedite v številnih barih in restavracijah.
Zahodni del zaliva je veliko bolj razgiban, obala je strma s čudovitimi klifi, med njimi pa se nahajajo veliko manjše peščene plaže, kot na vzhodu. Kraji, kot so Bendinat, PortalsNous, Palma Nova in Magaluf pritegnejo številne turiste.


Palma

Glavno mesto Mallorce in Balearskega otočja Palma preseneča s svojo kulturno dediščino. Že v času Mavrov je bila Palma cvetoče mesto, polno vodnjakov in svežih dvorišč. Sledi bogastva so še vidne v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah, ki so posejane po starem jedru. Osrednji del mesta je starinski PasseigdesBorn - čudovita promenada. V tamkajšnjih kavarnah lahko poskusite eno od krajevnih specialitet, ensaimado, testo v spirali in posuto s sladkorjem v prahu.

Mesto Palma

Dostop: Do glavnega mesta Palmaboste prispeli z avtobusom št. 102 in 104 v smeri Palma. Vožnja vam bo vzela približno 50 minut.

Katedrala - La Seu

V mestu Palma izmed vseh zgradb najbolj izstopa mogočna katedrala, ki ji domačini pravijo La Seu. Meri 121 m v dolžino 55 m v širino, strop pa sega 44 m visoko. Legenda pravi, da je Jaimeja I. Aragonskega na osvajalni plovbi na Mallorco zajelo neurje. Zaobljubil se je Bogu, da mu bo sezidal veliko cerkev, če ga odpelje na varno. Leta 1587 so položili zadnji kamen, predvsem v zgodnjem 20. stoletju pa so jo nekoliko preurejali, ko se je njene notranjščine lotil sam Antonio Gaudi. Danes velja katedrala za eno najimenitnejših zgradb v celotni Španiji; združuje velikost in značilno gotsko eleganco. V notranjosti predvsem izstopa GaudijevBaldachino, bizarni obok iz kovanega železa nad oltarjem. Krasijo ga svetilke, tapiserije in večbarvni križ. V muzeju katedrale v zbirki najdemo tudi čudovit relikviarij Pravega križa iz 15. stoletja, ki je obložen z dragulji in žlahtnimi kovinami.

Katedrala La Seu


PortalsNous

Je kraj na zahodnem delu zaliva Palma, kamor zelo radi zahajajo bogati in vplivni ljudje. Marina PortalsNous je tako v poletnih mesecih prava paša za oči, kjer lahko vidite pregrešno drage jahte ali jadrnice.

Portals Nous

PortalsNous se prav tako lahko pohvali z edinim tematskim parkom na Balearskem otočju – s parkom Marineland.
Kot se za kraj, kamor zahajajo bogati in vplivni ljudje spodobi, najdete v PortalsNousu veliko trgovin prestižnih in manj prestižnih blagovnih znamk. Večina se jih nahaja okrog trga PortalsNous Plaza.
Kot je za zahodni del zaliva Palma značilno, ima vsak kraj manjšo peščeno plažo. V PortalsNousu se plaža nahaja tik ob samem pristanišču. Zlato-rumena mivka in bližina restavracij in barov sta idealna kombinacija za poležavanje.

Marineland

Je tematski park, akvarij in terarij v enem v kraju PortalsNous. Uživate lahko v predstavah delfinov, morskih levov in papig. V njem se nahaja tudi akvarij, kjer lahko občudujete eksotične ribe, morske pse, krokodile in kače. Obisk priporočamo predvsem družinam ter vsem ljubiteljem živali.

Marineland

Odpiralni čas: vsak dan 9.30–17.30.

Vstopnina: 24 € za odrasle, 14 € za otroke nižje od 140 cm in 10 € za otroke nižje od 90 cm. Pri nakupu vstopnic preko spleta lahko privarčujete nekaj evrov.


Palma Nova

Je kraj, ki je veliko manj »prestižen« kot PortalsNous in veliko bolj umirjen, kot center nočnega življenja, bližnji Magaluf. Ponaša pa se z odličnimi plažami… Plaža PlayaCarregadorna vzhodu, plaža Palma Nova v sredini in PlayaSonMaties na zahodu proti kraju Magaluf, ki se raztezajo tudi kilometer daleč. PlayaSonMaties slovi po pestri izbiri lokalov.

Palma nova


Paguera

Turistični kraj, imenovan tudi »Majhna Nemčija« zaradi velike večine Nemških turistov, ki se nahaja na JZ otoka se ponaša s kar tremi plažami Playa Palmira, Playa Tora in Playa La Romana. Pred velikim razvojem turizma, okrog leta 1960 je Pagueraveljala za majhno ribiško vasico, ki se je kasneje razvila v moderno turistično središče.Zraven glavne promenade ob kateri se vijejo čudovite plaže, teče dolga nakupovalna ulica imenovana El Bulevar, na kateri boste našli večino restavracij in barov.
Tukaj boste naši veliko hotelov, restavracij, trgovin in lokalov. Prav tako pa boste navdušeni vsi tisti, ki se ukvarjate s pohodništvom, saj ima mesto odlične pohodniške poti. Tisti, ki radi svoj čas preživljate malo bolj aktivno, se boste lahko odločili za izlet z ladjo ali katamaranom. Destinaciji, ki sta med turisti najbolj priljubljeni, sta CalaForells, idilična slikovita vasica, katere hiše so zgrajene na hribu in tako podajajo čudovit španski pridih, ter Zmajev otok (angl. DragonIsland), na katerega pa se lahko zapeljete z ladjico in si tako ogledate neposeljen veličasten nacionalni park na katerem prebivajo samo ptice in kuščarji vrste Lilford’s DragoneraLizard, po katerem je otok dobil tudi ime.

Mesto Paguera


Magaluf

Center nočnega življenja na Mallorci, ima pa prav tako več kilometer dolgo plažo. V Magalufu pa se nahaja tudi eden izmed dveh vodnih parkov na Mallorci in sicer WesternWater Park.

WesternWater Park

Je vodni park, kjer lahko uživate v vožnji po vodnih atrakcijah in toboganih v slogu divjega zahoda. Prirejajo tudi različne dogodke tako za odrasle, kot otroke. Cena je morda za to, kar ponuja, nekoliko zasoljena.

Western Water Park

Odpiralni čas: v maju, juniju in septembru vsak dan od 10.00–17.00, v juliju in avgustu od 10.00–18.00.

Vstopnina: 27 € za odrasle, 18 € za otroke med 5. in 10. letom ter 10 € za otroke med 3. in 4. letom. Pri nakupu vstopnic preko spleta lahko privarčujete nekaj evrov.


S'illot

S'Illot se nahaja na vzhodni obali otoka in je od glavnega mesta Palma in letališča oddaljen približno 65 km. Je prijeten turistični kraj, ki nudi dovolj udobja za sproščujoče počitnice. V samem kraju se vije dolga promenada s palmami in številnimi bari, restavracijami, kavarnami in trgovinami. Plaža je zelo lepo urejena z mehko mivko in čisto vodo, ležalniki, senčniki ter raznimi vodnimi športi.
Nekoč majhna ribiška vasica, S'illot se je razvil v turistični kraj, ki kljub temu še vedno ohranja tradicionalno vzdušje Mallorce.

Mesto S'illot


Sa Coma

Sa Coma je moderno letovišče na vzhodni obali Mallorce, v bližini večjega kraja CalaMillor. Nahaja se približno 65 km od letališča v Palmi.
Ta miren turistični kraj je primeren predvsem za družine – plaža je majhna a čudovita, ki vedno znova privablja turiste, skozi kraj pa se vije dolga, lepo urejena promenada.

Plaža Sa Coma


CalaMillor

CalaMillor je večji kraj na vzhodni obali Mallorce. Nahaja se približno 65 km od letališča v Palmi. Gre za moderno letovišče, ki nudi veliko dogajanja za turiste. Plaža, dolga 6 km, se razteza po zaščitenem zalivu med skalnatimi rti.
CalaMillor je bila zasnovana predvsem za turiste, s čudovito promenado, ki se vije vzdolž plaže, s palmami, trgovinami, bari in restavracijami, ki poskrbijo za vsak okus.

Plaža CalaMillor


CanPicafort

CanPicafort se nahaja na severovzhodu otoka, kraj Santa Margalida se nahaja približno 10 km vstran. Od letališča v Palmi je oddaljen 62 km. Je zelo umirjen kraj, odličen za sproščujoče počitnice na plaži. 3 km dolga plaža, majhno ribiško pristanišče in marina ter dolga promenada z bari in restavracijami bodo poskrbeli za pravo počitniško vzdušje. Tako kot večina letovišč na Mallorci, se je tudi CanPicafort iz majhne ribiške vasice razvil v uveljavljeno turistično letovišče. Na tem območju je več kot 150 uradno priznanih arheoloških najdišč iz časa pred rimskim imperijem, tako da tudi tistim s pustolovsko žilico ne bo dolgčas.

Mesto CanPicafort


Port d'Arcudia

Port d'Alcudia se nahaja približno 60 km od letališča v Palmi. Pogosto ga zamenjujejo s krajem Alcudia, čeprav gre za nekaj kilometrov ločena kraja. Je turistični kraj, ki vsako leto privablja številne mednarodne turiste. Čudovita peščena plaža, čisto Sredozemsko morje, promenada in marina s številnimi trgovinami, butiki, restavracijami, bari in diskotekami bodo poskrbeli za nepozabne počitnice.

Mesto Port d'Arcudia


Alcudia

Turistični kraj se nahaja na severu Mallorce in je popularen predvsem pri družinah. Ima kar 14 km dolgo peščeno plažo, ki se razprostira vse do kraja CanPicafort in vzdolž katere se nahajajo hotelski kompleksi. Vzhodno in zahodno od Alcudie se nahaja še več manjših plaž, v neposredni bližini pa je tudi naravni park S'albufera (mokrišče), kjer se zadržuje veliko ptic.
Prav tako ima Alcudia zelo dobro ohranjeno staro mestno središče, katerega zametki segajo vse do 13. stoletja, mesto pa obdaja srednjeveško obzidje po katerem se je mogoče tudi sprehoditi. V samem mestnem jedru je veliko restavracij in kavarnic, kjer vam postrežejo z lokalno kulinariko. Vsak torek in nedeljo je v centru mesta tudi tržnica, kjer so na voljo različni lokalni produkti.
V juliju se v mestu odvija festival, ki je posvečen zavetniku mesta SantJaume. Festival traja 9 dni in v tem času se razvrstijo različni dogodki, koncerti, ognjemeti, razstave in seveda cerkvene ceremonije.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.