ISKANJE

Izlet na vulkan in obisk vročih vrelcev

Dnevno so iz pristanišča v Firi organizirani izleti na otok Nea Kameni, kjer lahko vidite še zmeraj aktivno delovanje vulkana, se sprehodite po lunarni pokrajini in občudujete moč narave. Večina izletov vključuje še kopanje v vročih vrelcih ob otoku Palia Kameni. Triurni izlet vas bo stal c.c.a. 15 €/osebo, organizirajo pa ga različni ponudniki na otoku. Na voljo so tudi izleti z vključenim ogledom sončnega zahoda in/ali obiskom vasi Oia.

Izlet na vulkan na Santorinih


Pohod iz Fire do Oie

Za vse ljubitelje pohodov in lepih razgledov je ta pot vsekakor obvezna. Vzela vam bo dobre 3 ure časa, če se zmes ne boste ustavljali, lahko pa si privoščite tudi kosilo na koncu poti in tako preživite dan ob čudovitih razgledih in dobri hrani. Pot se sprva vije skozi manjše vasi in turistične dele, kasneje pa je speljana po čudoviti pokrajini po robu Caldere. Po želji lahko pot začnete tudi v vasi Imerovigli in se tako izognete turističnemu delu poti.

Santorini, pohod iz Fire do Oie

Santorini, otok lepot.

Ugodna ponudba počitnic na Santorinih

Otok kikladske arhitekture

Santorini, Grški otok

Ugodne družinske počitnice na Santorinih

Santorini so mirni, a vendar luksuzni


Najdišče Akrotiri

Gre za eno najznamenitejših arheoloških najdišč v Grčiji,prazgodovinsko naselbino, ki je bila v tistem času ena najpomembnejših ob Egejskem morju. Njeni začetki segajo v kameno dobo, in sicer v 4. tisočletje p.n.št., postopoma pa se je razvila v urbano naselbino z večnadstropnimi stavbami, okrašenimi s freskami in z zelo razvitim kanalizacijskim sistemom.Mesto je ostalo zapuščeno po seriji potresov v poznem 17. stol. p.n.št., vulkanski izbruh, ki je sledil, pa je mesto prekril, zaradi česar so se stavbe, podobno kot v Pompejih, zelo lepo ohranile. Z izkopavanji so začeli v poznem 19. stoletju, do danes pa naj bi izkopali šele 10 % celotnega mesta.

Snatorinsko arheološko najdišče

Odpiralni čas: april - oktober, od torka do nedelje med 8.00 in 20.00

Vstopnina: 6€, mlajši od 18 let imajo prost vstop

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.