ISKANJE

Rdeča plaža - Kokkini paralia

Gre za eno izmed najlepših in najbolj prepoznavnih plaž otoka. Ta plaža je edinstvena zaradi živo rdeče barve. Visoki rdeči klifi se dvigajo nad plažo iz rdečih vulkanskih kamnov, ki jih obliva kristalno modro morje. Dostop je možen samo peš ali po morju. Nahaja se v neposredni bližini arheološkega najdišča Akrotiri.

Kokkini paralia

Santorini, otok lepot.

Ugodna ponudba počitnic na Santorinih

Otok kikladske arhitekture

Santorini, Grški otok

Ugodne družinske počitnice na Santorinih

Santorini so mirni, a vendar luksuzni


Bela plaža - Aspri Paralia

Plaža se nahaja na jugu otoka, nedaleč od rdeče plaže. Ime je dobila po visokih belih pečinah, ki jo obkrožajo, tudi ta plaža pa ima temen pesek in kamenčke ter kristalno čisto vodo. Plaža je dostopna izključno po morski poti in je skupaj z rdečo plažo veliko mirnejša kot večje plaže na vzhodu otoka.

Aspri Paralia


Kamari in Perissa

Priljubljena letoviška kraja se nahajata na vzhodnem delu otoka in imata čudoviti, dolgi plaži s črnim peskom in kristalno vodo. Obe sta dobro urejeni, lahko si sposodite senčnike in ležalnike, uživate v različnih vodnih športih ali pa se osvežite in okrepčate v različnih barih in tavernah. Sosednja kraja in s tem plaži, loči mogočna kamnita gmota Mesa Vouno, na vrhu katere se nahajajo ruševine starodavne Thire. Iz obeh plaž vozi vodni taxi do sosednje plaže (iz plaže v Kamariju lahko pridete do plaže v Perissi in obratno). Plaža v Perissi je tudi najbolje zaščitena pred poletnimi vetrovi, imenovanimi Meltemi, ki so najmočnejši v juliju in avgustu in pihajo v smeri vzhod – severozahod.

Kamari in Perissa


Perivolos

Čudovita plaža se nahaja na južni konici otoka, le 3 km iz Perisse. Odlikuje jo bleščeča azurno modra voda in je v primerjavi s plažo v Kamariju in Perissi zelo mirna. Ob plaži se nahajajo številne taverne, bari in restavracije, kjer si lahko privoščite sveže morske jedi in ostale lokalne specialitete. Gre za eno izmed najbolj organiziranih plaž, saj ponujajo veliko vodnih športov. Do plaže lahko iz Perisse pridete tudi z javnim prevozom.


Monolithos

Vas Monolithos se nahaja na jugovzhodnem delu otoka, v bližini letališča. Ime je dobila po veliki skali »Monolitho«. Plaža se ponaša s finim temnim peskom in kristalnim morjem. Primerna je za družine z majhnimi otroki, saj je morje plitko, na obali je otroško igrišče in igrišče za odbojko. Na neketrih delih plaže si lahko izposodite tudi senčnike in ležalnike, ob plaži pa je tudi nekaj dobrih ribjih tavern in restavracij.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.