ISKANJE

Afandou

Afandou je vasica, ki je bila ustanovljena v časih, ko so po Mediteranu s svojimi bojnimi ladjami še pustošili pirati. V tistih časih so ljudje iz obale bežali v notranjosti otoka, ki jih je skrila pred pustošenjem. Ime Afandou pravzaprav izhaja iz grške besede "afandos", kar pomeni ''neviden''. Vasice namreč ni možno opaziti, če plujete ob obali.

Od glavnega mesta je oddaljena dobrih 26 kilometrov, od vasi Faliraki pa le borih 5 km. Ta precej priljubljena destinacija, je ena izmed najstarejših vasi na otoku ter vas bo naravnost navdušila s svojim šarmom, oljčnimi drevesi in prijaznimi ljudmi. Iz vasi nikakor ne boste odšli lačni ter nespočiti. Peščena plaža v bližini vam ponuja kristalno čisto vodo, kjer se boste lahko ohladili od žgočega grškega sonca, za tiste, ki pa radi tudi malce raziskujete, pa si lahko ogledate cerkvico Naše gospe (''Our lady'') v centru vasi ali pa se podate na odkrivanje bližnjih votlin ob morju.

Rodos, Afandou

Dostop: iz glavnega mesta Odes z avtobusnim prevoznikom KTEL RHODES do Afandou


Faliraki


Vasica, ki je od glavnega mesta oddaljena le dobrih 12 kilometrov, zaradi bližine večine turističnih znamenitosti, čudovito urejene plaže ter živahnega nočnega življenja, predstavlja več kakor odličen kraj za letovanje. Na urejeni plaži se boste lahko sprostili ter uživali v prijetno hladnem grškem morju, če pa si boste zaželeli popoldne popestriti s pivom ali sladkastim cocktailom, pa je v okolici na voljo večje število barov ter tavern med katerimi lahko prosto izbirate. Večerna atmosfera v vasi je resnično nekaj posebnega, saj kraj tudi ponoči ne neha navduševati. Mesto zaživi, trgovinice ponujajo spominke, restavracije pa s svojo toplino privabljajo mimoidoče. Z lahkoto boste našli primeren bar za uživanje ob kozarcu dobrega vina ali lahkotni večerji, kasneje pa se boste, če vas bo zamikalo, podali tudi v kakšen plesni klub. Faliraki pa ne slovi samo po nočnem življenju ter lepi plaži, temveč tudi po največjem vodnem parku v Evropi. Tam si boste lahko privoščili spuščanje po vodi, potovanje po reki, uživanje v črnih vodnih luknjah, raftingu, 140m dolgim spustom itd.

Vstopnina: enodnevna vstopnica za odraslo osebo znaša 24eur, za otroke (3-12 let) 16eur. Dvodnevna vstopnica za odraslega znaša 22eur za otroka (3-12 let) pa 14 eur.

Odpiralni čas: od9.30 do 18.00 (maj, september, oktober), od 9.30 do 19.00 (junij, julij, avgust)

Dostop: iz glavnega mesta Rodes z avtobusnim prevoznikom KTEL RHODES do Faliraki

Dostop: (vodni park): iz mesta Rhodes ter iz juga otoka (Gennadi, Perfkoland in Kolymbia) vozi brezplačni avtobus (ure so objavljene na spletni strani vodnega parka: https://www.water-park.gr/)


Ialyssos


Ialyssos je bilo eno izmed prvih treh antičnih mest, ki segajo vse do leta 1500 pr.n.št. Zraven čudovite plaže, kjer boste lahko uživali v plavanju ali pa se zaradi precej ugodnega vetra podali na učenje surfanja, boste tam našli tudi eno izmed najbolj pomembnih arheoloških najdišč na hribu Filerimos. Ogledali si boste lahko ostanke templja posvečenega bogu Zevsu ter boginji Ateni, ostanke Bizantinske utrdbe, cerkvico Knights of St. John, katere zametki segajo vse do 14. stoletja ter nenazadnje tudi čudovit razgled, ki v lepem vremenu sega vse do mesta Lindos.

Mesto Ialyssos

Vstopnina (Akropola Filerimos): 6€

Odpiralni čas: (Akropola Filerimos): vsak dan d 8.00 do 19.40

Dostop: iz glavnega mesta Rodes z avtobusnim prevoznikom RODA do Ialyssos

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.