ISKANJE
Čeprav je potovanje za mnoge najljubši del leta, pa je sama priprava na pot in pakiranje lahko tudi zelo stresno. Kaj vzeti s seboj in česa ne, ali bo dovolj tega, pa premalo onega, kako spraviti vse v majhen kovček, kaj če doma pozabim tole, in kaj bo če izgubim tisto…, so pogosta vprašanja, ki si jih pred odhodom zastavi prav vsak popotnik. Da pa se takšnim situacijam izognemo, je potrebno upoštevati kar nekaj dejstev in nasvetov.

#1 Napišite seznam

S pakiranjem nikar ne odlašajte do zadnjega trenutka. Po navadi je ravno čas tisti krivec, ki potnike spravlja v stresne situacije in takrat se nemalo krat zgodi, da spakirajo preveč ali premalo. Hkrati pa, kamorkoli se odpravljate, nikar ne pakirajte kar na pamet. Najbolje je, če si že vnaprej pripravite seznam, kaj boste na potovanje vzeli s seboj. Začnite pri najpomembnejših – dokumentih, nadaljujte pri oblačilih, kozmetiki, prvi pomoči in končajte s tehničnimi aparati. Da vam bo lažje pa pokukajte na EuroGo potovalni seznam, ki smo ga pripravili prav za vas! Seznam najdete na koncu tega članka. 



#2 Upoštevajte vremensko napoved

Pred odhodom na potovanje je zmeraj priporočljivo preveriti tudi vremensko napoved in temu primerno prilagoditi tudi potovalni seznam. V kolikor se odpravljate v tople kraje je pomembno, da s seboj vzamete le kakšno dodatno jopico in dolge hlače, za primer nenadne ohladitve. Doma lahko pustite tudi dežnik, seveda pa ne smete pozabiti na kopalke, klobuk, sončna očala in zaščitno kremo za sončenje. Če potujete v hladnejšem delu leta pa je pomembno, da doma ne pozabite toplih rokavic, kape in šala, dodatnih nogavic in ostalih debelejših oblačil.



#3 Upoštevajte predpise

Če potujete z letalom, pri pakiranju nikar ne pozabite na predpise, kateri že dolgo veljajo za ročno prtljago. Vsak potnik ima na letalo lahko do 10 različnih tekočin po 100ml. To pomeni, da lahko s seboj vzamete zobno pasto, šampon, milo, deodorant.., noben izmed teh pa ne sme presegati 100ml. Priporočljivo je, da so ti predmeti s tekočinami nekje na vrhu kovčka v plastični prozorni vrečki, saj se lahko zgodi, da jih pregledajo.



#4 Rolajte oblačila

Vam pri pakiranju pogosto primanjkuje prostora? Pa ste že kdaj uporabili super trik, kateremu se reče rolanje? Rolanje oblačil je namreč inovativna tehnika, s pomočjo katere boste pridobili dodaten prostor v potovalki, oblačila pa bodo pri tem ostala nezmečkana. Prav tako si lahko omislite vakumske vrečke za shranjevanje oblačil, kar je priporočljivo predvsem za tiste, ki se odpravljate na daljše potovanje. V kolikor pa želite prihraniti prostor tudi pri osebni higieni in kozmetiki, pa vam priporočamo, da s seboj namesto večjih mil in šamponov vzamete majhne testerčke.



#5 Napolnite elektronske naprave

Odpravite eno skrb več in tik pred odhodom na potovanje napolnite vse elektronske naprave, katere boste vzeli s seboj. Ne pozabite na telefon, fotoaparat ali kamero, vsi tisti kateri pa boste na dopustu tudi delovni, pa še prenosnik ali tablico. Seveda pa ne pozabite na vse polnilce, da boste na počitnikovanju lahko naprave znova napolnili.



#6 Še nekaj koristnih nasvetov

Pred odhodom na potovanje vam svetujemo, da fotokopirate potni list in vse ostale pomembne dokumente ter jih kasneje hranite ločeno od originalov. - Shranite si telefonsko številko vaše banke oziroma izdajatelja bančnih kartic. - S seboj vzemite tudi info bilten oziroma popotniški vodnik izbrane destinacije, ali pa si fotokopirajte le nekaj za vas zanimivih strani. - Na potovanju nosite torbico okoli pasu, saj boste tako imeli denar in dokumente ves čas s seboj in na varnem. - Ne pozabite na domačo lekarno; tablete proti glavobolu, driski, povišani telesni temperaturi, potovalni slabosti, sterilne obveze ali obliže, dezinfekcijske robčke, sredstvo proti pikom komarjev, kontracepcijo itd.

#7 Naš potovalni seznam




Za lažje pakiranje smo ti pripravili seznam, ki ga lahko snameštukaj.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.