ISKANJE

Veličastno mesto iz zlatega kamna, objema ozek rt, ki ga na obeh straneh obdajata dve prekrasni pristanišči. To utrjeno mesto, ki so ga zgradili vitezi po velikem obleganju leta 1565 in poimenovali po zmagovitem velikem mojstru Jeanu Parisotu de la Valletti, leži znotraj mogočnega obroča nepredušnega obzidja in trdnjav. Znotraj zidov se renesančne ulice razpredajo v elegantno omrežje. Srce Vallette je široka Republiška cesta ali Triq Ir – Republika. Vzdolž nje stojijo palače, osrednje mesto pa zavzema prekrasna sostolnica sv. Janeza.

V neposredni bližini Buggibe

Plaža Mellieha

Težko je verjeti, da je ta ozki polkrog obale največja peščena plaža na Malti. Nekoliko skazi njeno podobo cesta, ki poteka za njo, a je prav zaradi tega in svoje lokacije lahko dostopna z avtobusom ali avtom. Zelo primerna plaža za družine z odlično dodatno ponudbo.

Severna Malta

Severna Malta se ponaša z nenavadno raznolikimi znamenitostmi. Tu najdemo nekatera največja in najglasnejša letovišča na otoku, zlasti v poletni prestolnici zabave, Buggibi. Zaliv Sv. Pavla in letovišče Mellieha sta nekoliko bolj umirjena in zato priljubljena tako med družinami, kot starejšimi obiskovalci. Zlata plaža v zalivu Mellieha velja za najbolj priljubljeno na otoku, a je poleg nje na voljo še kopica drugih.

Republika Malta (malteško: Repubblika ta' Malta) je majhna in gosto naseljena otoška država v južni Evropi, v osrednjem Sredozemskem morju. Malta je otočje dvajsetih otokov in čeri, ki ležijo 93 km južno od Sicilije (Italija) in 288 km severno od Libije v severni Afriki. Stalno naseljena sta samo otoka Malta in Gozo (Għawdex). Otok Comino (Kemmuna) je naseljen samo občasno. Malta ima okrog 400.000 prebivalcev in dva uradna jezika: malteščino in angleščino. Glavno mesto republike ja Valletta na otoku Malta.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.