ISKANJE

Parque Nacional del Teide

Največji nacionalni park Španije je lociran okrog 3718 m visoke gore in vulkana Teide, najvišjega vrha Španije. V parku najdemo zraven vulkana El Tide še nižji, 3135 metrov visok vulkan Pico Viejo. Od leta 2007 park spada tudi na UNESCOV seznam svetovne dediščine, letno pa ga obišče kar 3,5 milijonov obiskovalcev.
V parku najdemo raznovrstno floro in favno, med drugim tudi 33 rastlinskih vrst, ki so endemiti območja. Rastje je prilagojeno težkim pogojem, ki vladajo ob in na vulkanu.

Parque Nacional del Teide

Priporočljivo je, da se pred vzponom na vulkan primerno oblečete in obujete, saj so temperature tam občutno nižje, na vrhu pa velikokrat tudi piha. Z avtomobilom oz. avtobusom se lahko pripeljete do višine 2.400 metrov, kjer je locirana spodnja postaja gondole, ki vas zapelje do višine 3.500 metrov. Od tu se lahko do vrha kraterja povzpnete le s posebno brezplačno dovolilnico, ki si jo morate pred prihodom zagotoviti na spletni strani:
https://www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/usu/html/Previo-inicio-reserva-oapn.aspx?cen=2&act=%201

Lahko pa se z gondolo le pripeljete na vulkan in tam občudujete lunarno pokrajino, razgled ter razsežnost vulkana. V tem primeru ste lahko na vulkanu le eno uro.

Parque Nacional del Teide

Dostop z avtomobilom: Najprej se odpravite v smeri severovzhoda do kraja Arona, kjer nato sledite oznakam za park. Celotna pot vam bo vzela cca 1 uro in 20 minut, prevozili pa boste 50 km.

Cena povratne vožnje z gondolo: 27 €/osebo, oz. 13,5 €/mladoletno osebo

Odpiralni čas: med 9:00 in 16:00, v primeru slabega vremena gondola ne obratuje.


Soteska Masca

Masca je eden izmed najbolj slikovitih delov otoka in se nahaja na severozahodu ob vznožju gore Teno. Istoimenska vasica ponuja čudovite razglede, vendar je nekoliko težje dosegljiva. Do nje vodi zavita cesta skozi globoke prepade, ki so porasli z bujno zeleno floro. Ogled tega dela otoka priporočamo vsem, ki jih navdušuje narava. Organizirani so tudi pohodi iz vasice do zaliva Masca (cca 3 ure hoje v eno smer), ki so ga nekoč za svoje skrivališče uporabljali pirati. Iz zaliva je nato organiziran prevoz z ladjo do mesta Los Gigantes, cena takšnega pohoda pa se giblje pri cca 50 €/osebo.

Soteska Masca na Tenerifu

Dostop z avtomobilom: Iz kraja Playa de las Americas se odpravite v smeri severa proti kraju Santiago del Teide, kjer se cesta razcepi – držite se leve v smeri Masce. Do vasice je nato še 5 km zelo ovinkaste in ozke ceste. Celotna pot vam bo vzela cca 50 minut, prevozili pa boste slabih 40 km.


Loro Parque

Loro Parque (Park papig) je ena izmed glavnih turističnih znamenitosti na Tenerifu. Nahaja se v mestu Puerto de la Cruz in zaseda površino 135.000 kvadratnih metrov. Park so odprli leta 1972, kot »raj« za papige, skozi leta pa je park zrasel v tematski park in živalski vrt, kjer si lahko ogledate različne živali in tudi predstave z njimi. Ponaša se z največjim prirejenim prostorom za pingvine, z največjo evropsko predstavo z delfini, najdaljšim tunelom z morskimi psi v Evropi ter z največjo tajsko vasjo izven Tajske.

Loro Parque

Zraven že omenjenih živali si lahko v parku ogledate: orke, šimpanze, gorile, morske leve, vidre, jaguarje, tigre, legvane, aligatorje, velikanske želve, flaminge, pelikane, eksotične ribe in različne morske pse. Na ogled je tudi velik vrt orhidej, kjer domuje veliko redkih vrst.
Med obiskom parka si čas organizirajte tako, da boste lahko videli vse predstave, ki jih prirejajo. Med najboljšimi so: predstava z orkami, z morskimi levi, delfini in s papigami.

Dostop z avtomobilom: Park se nahaja v kraju Puerto de la Cruz.

Vstopnina:34 € za osebe nad 12 let, 23 € za otroke med 6 in 11 let, mlajši imajo prost vstop.

Odpiralni čas: vsak dan med 8.30 in 18.45, akvarij je odprt med 10.00 in 18.45, planet pingvinov pa med 8.30 in 18.00.


Siam Park

Vodni park, ki se nahaja na jugu otoka, spada pod Loro Parque in se baha z nazivom najspektakularnejšega vodnega parka v Evropi. Zaseda 18.500 kvadratnih metrov, nahaja pa se v kraju Costa Adeje. Gre za prvi zeleni vodni park na svetu. Park so odprli leta 2008, prav tako kot v parku Loro, pa tudi tu prevladuje tematike Tajske, ki jo lahko zasledimo na vsakem koraku. V restavraciji vam med drugim postrežejo s tajskimi specialitetami, v sklopu parka pa se nahaja tudi tajska tržnica.
V parku boste našli naslednje večje atrakcije: največje človeško narejene valove, najdaljšo počasno reko, prosti pad, najrazličnejše vodne spuste in tobogane, med katerimi je eden izmed njih speljan celo med morskimi psi in morskimi biči. Atrakcije vsakoletno dopolnjujejo.

Siam Park

Dostop z avtomobilom: Park se nahaja v kraju Playa de las Americas.

Vstopnina: 34 € za osebe nad 12 let, 23 € za otroke med 3 in 11 let, mlajši imajo prost vstop. Lahko se odločite tudi za nakup kombinirane vstopnice (vstop v park Siam in park Loro). Cena vstopnice: 58 € za osebe nad 12 let ter 39,50 € za otroke med 6 in 11 let.

Odpiralni čas:

  • Zimski odpiralni čas:(od 1. novembra do 30. aprila): 10.00 – 17.00
  • Poletni odpiralni čas:(od 1. maja do 31. oktobra): 10.00 – 18.00
Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.