ISKANJE

The Cumbre – gorata notranjost

Gorata neokrnjena notranjost otoka, znana kot TheCumbre (vrhovi) predstavlja vrhunec obiska Gran Canaria za ljubitelje narave in hribolazce. Čudoviti borovi gozdovi, vulkanski krater, kanarska flora, tradicionalne vasice ter mnogo pohodniških poti, privabljajo v notranjost otoka mnogo turistov.

The Cumbre

Vas Tejeda

Vas z več kot 2 tisoč prebivalci, lahko služi kot odlična postojanka pred pohodom na enega izmed slavnih otoških vrhov. Slovi pa predvsem po odlični mandljevi kremi Bienmesabe, ki jo postrežejo skupaj s sladoledom.

Vrh Roque Nublo (1813m)

Najbolj znana »vulkanska skala« na otoku je predstavljala sveto ozemlje za Gvanče. Na vrhu lahko uživate v čudovitem razgledu, ki se v lepem razgledu razteza vse do otoka Tenerife. Pot iz parkirišča vam bo vzela 35 minut hoje.

Roque Nublo

RoqueBentayga (1412m)

Druga najbolj znana »vulkanska skala« ponuja poleg čudovite razgleda tudi arheološki park, kjer lahko spoznate geološko in kulturno zgodovino otoka.

Pico de las Nieves (1949 m) - Najvišji vrh

Najvišji vrh na otoku, kjer se nahaja vojaška baza in zato dostop do samega vrha ni mogoč. Vendar se tik pod vrhom nahaja razgledna točka, kjer lahko uživate v razgledu, ki seže vse do vulkana El Teide na Tenerifu.

MontanonNegro

Gre za vrh, od koder lahko občudujete vulkanski krater oz. neaktivni vulkan, ki je nazadnje izbruhnil 3 tisoč let nazaj. Pokrajino pokriva črna prst in bujno rastje.


Botanični vrt JardinBotanicoCanario

7 km zahodno od mesta Las Palmas se nahaja največji botanični vrt v Španiji, ki si ga je zamislil švedski botanik Eric Sventenius. Njegova ideja je bila pokazati raznovrstnost rastlinskega sveta na Kanarskih otokih in zaščititi ogrožene vrste. Na enem mestu lahko občudujete specifično rastje Kanarskih otokov. Rastline v botaničnem vrtu gojijo v razmerah, ki so kar najbolj podobne naravnim. Botanični vrt je sicer najlepše obiskati v januarju in februarju, kadar zimsko deževje poskrbi za bujno rastje.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.