ISKANJE

Costa Brava je obalna regija severno-vzhodne Španije, katero sestavljajo province Alt Empordà, BaixEmpordà in Selva ter provinca Girona. Obalna regija se razteza 60 kilometrov od Barcelone ter meji na Francijo. Ime Costa Brava izvira iz španščine in katalonščine ter pomeni »Divja obala«. Regija se je začela razvijati po letu 1960 ter je kmalu zaradi ugodne klime, neokrnjene narave ter primernih cen za Francoske turiste, postala odlična turistična destinacija. Danes je regija najbolj prepoznana predvsem po mestu Lloret de Mar, ki slovi tako po idiličnih plažah, kakor tudi odlični turistični ponudbi in nočnem življenju.

Karta Costa Brava


Kako po Costa Bravi?

Kako od letališča do hotela?

Avtobus, ki odlaga pri posameznih hotelih (Shuttle)

V primeru, da ste shuttle prevoz že rezervirali skupaj z osnovnim aranžmajem, vam bomo skupaj s potovalnimi dokumenti podali tudi informacije o prevozniku, ki vas bo pripeljal do hotela. V nasprotnem primeru, si lahko shuttle prevoz rezervirate tudi na letališču, kjer boste našli več ponudnikov.

Z javnim prevozom:

Lloret de Mar - Do mesta Lloret de Mar boste iz letališča najlažje prišli z avtobusnim prevozom. Redna linija podjetja MoventisSarfa vozi med glavnim letoviškim mestom ter Barcelono vsakodnevno in pobira na terminalih T1 in T2 med 7.50 ter 21.15 uro. Vožnja traja okvirno dve uri. V kolikor bi se radi do Lloreta odpravili iz centra Barcelone, pa isti avtobus ustavlja tudi na postaji Barcelona’s Estació del Nord ter nadaljuje svojo pot do LloretFenals in LloretEstació. Iz centra Barcelone traja vožnja okvirno eno uro. Za vožnjo boste odšteli 12,90 €/smer iz letališča in 10,75€/smer iz centra Barcelone.
Če avtobus ni ravno vaša najboljša izbira, se lahko odločite, da boste do letoviškega mesta potovali z vlakom. Direktna linija sicer ne obstaja, lahko pa sprva potujete z vlakom od železniške postaje Barcelona SantsStation do mesta Blanes, ki pa je od Lloret de Mar oddaljen le še dobrih 8 kilometrov ter nato pot nadaljujete z avtobusom. Vlak vozi vsak dan od 5.46 do 22.54 ure. Vožnja traja približno uro in pol, za njo pa boste odšteli okvirno 6.15€ v eno smer. Avtobusi od mesta Blanes do Lloret de Mar vozijo izpred železniške postaje BlanesRailwayStation vsakih 20 do 30 minut. Vožnja pa stane okvirno 1.85

Santa Susanna in Malgrat de Mar - v ta dva obmorska mesta prav tako ni direktne linije z vlakom. Obstajata dve poti. Prva je, da se z vlakom Barcelona AirportTrain (C2) zapeljete do EstacioSants od koder lahko potujete v različne obmorske vasice Costa Brave. Lahko pa izberete podobno pot, kakor za Lloret de Mar ter se napotite do mesta Blanes, od koder pa boste prav tako lahko dostopali do različnih povezav obmorskih mest.
Do Santa Susanne lahko iz Barcelone izberete tudi avtobus iz avtobusne postaje Ronda de Sant Pere alltheEstació del Nord linije 603 in 614.
Nočno življenje

Kot prestolnica Costa Brave je Lloret de Mar pravo nočno nespeče mesto. Ko se sonce nežno potopi v morje, se na obali prižgejo pisane luči nočnih klubov, barov ter restavracij, ki kar kličejo po oddihu. Ponudba gostincev se bo širila vse od različnih vrst piva, vina in prijetno začinjene španske hrane. Zabavo boste našli povsod. V kolikor ste bolj divje narave ter bi se radi sprostili ob plesnih ritmih, se lahko odpravite do klubov St Trop’ Disco, Revolution, DiscoSalero ali DiscoLondoner. Nekaj izmed klubov se odpre že v poznih popoldanskih urah, nekaj pa jih zaživi šele po polnoči. Večina klubov ima vstopnine, vendar naj vas to ne odžene, saj nekateri za vstopnico nudijo tudi pijačo.

Costa Brava, nolno življenjePreverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.