ISKANJE

Lloret de Mar

Največje mesto na obali Costa Barve je svojo zgodovino začelo krojiti že okrog leta 1950 oziroma že kakšno desetletje prej. Sprva mestece, nato mesto, ki je zraslo v pravo turistično destinacijo, je imelo svoj sloves po čudovitih plažah, katere so z veseljem izkoristili visoki krogi družbe živeče v Barceloni, že pred mnogo leti. Danes je mesto znano po turizmu, nočnemu življenju, ki mu ni para, živahnih ulicah, bogato kulturo in predvsem po rajskih peščenih plažah s skritimi votlinami.

Mesto Lloret de Mar

Kot eno izmed prvi turističnih mest na obali Barcelone, zaradi svoje zgodovine danes nudi bogato kulturno dediščino. Ogledate si lahko cerkve, moderno pokopališče, vrtove, grad itd.


Santa Susanna

Santa Susanna je mesto, ki je locirano na severnem koncu obale Barcelone. Leži tik ob začetku Costa Brave, ujeta med goratim predelom ter morskimi valovi. 2 kilometra lepo urejenih in turističnih plaž, gorski športi, tržnice ter španska kultura, v tako majhnem kraju popotniku ponujata odlično iztočnico za umirjen dopust.

Mesto Santa Susanna

Zgodovina mesta sega nazaj vse do 12. stoletja v čas, ko je bila AlfataValley poseljena s podložniki, ki so na svoji zemlji obdelovali vinograde in polja različnih žit. Še danes je v starih razpokanih zidovih stavb čutiti srednjeveško obdobje. Najbolje pa ga boste začutili v številnih razglednih stolpih, raztresenih po mestu. Nekateri izmed njih so naseljeni še danes (med drugim jih prebivalci ponujajo kot prenočišča za turiste). Opazovalni stolpi so nastali med 15. In 17. stoletjem, ko so obale Katalonije slovele po obleganju piratov. V turistični pisarni se lahko prijavite na ogled vseh stolpov v mestu. V kolikor pa ste bolj pustolovskega duha in bi si jih želeli ogledati sami, pa so med najbolj znanimi: CanRatés(CalleMontseny, Santa Susanna), Mas Galter (Calle del Bou, 25, Santa Susanna), CanBonet d’Avall (CalleMiralles, Santa Susanna) in Torre del Mar (Avinguda del Mar, Santa Susanna).

Znamenitosti Santa Susanne

Kulturna dediščina mesta se skriva tudi v nekdanji glavni kapelici mesta Chapelof Santa Susanna (Riera de Santa Susanna, Santa Susanna). Kapelica je locirana med CanRates ter CanBonet, ki veljata za dve historični zgradbi v mestu, njena lega pa dokazuje, da je kapelica skupaj s kmetijo pripadala isti družini.
Mesto zraven kulturne dediščine nudi tudi številne parke in fontane, ki nudijo prijetno zatočišče hladu pred vročim soncem.


Malgrat de Mar

Zgodovina mesta Malgarat sega že v leto 1373, ko je tamkajšnji lord gradu Guillem de Palafolls, okolico proglasil za mesto. Kljub temu pa ima ime Malgarat ter njegovo prebivalstvo precej globlje korenine, saj arheologi poročajo tudi o najdbah iz leta 200 pr.n.š.. Mesto je nekdaj štelo za precejšnjo industrijsko cono. Danes pa je pridobilo naziv družini prijaznega resorta, kamor radi zahajajo tako mlajše, kakor tudi starejše populacije. V starem mestnem jedru boste našli trgovine, restavracije in bare za dnevne ter nočne užitke, hkrati pa boste lahko začutili čudovito špansko kulturo.

Mesto Malgrat de Mar

Izven starega središča si lahko ogledate delto reke Tordero, ki v poletnih mesecih sicer ni v velikih količinah napolnjena z vodo, a je obdana s čudovito naravo, ki kar kliče po kratkem pohodu. Med starim mestnim jedrom ter območjem La Tordera si lahko ogledate majhne ohranjene sipine La Conca, ki pa se držijo spodaj omenjene plaže in tako uživate na soncu, v naravi in na plaži.
V samem središču mestnega jedra vas pot lahko zanese po poteh kulturne dediščine mesta. SantNicolau's Church je lepo ohranjena cerkev iz 19.stoletja, ki je zgrajena v neoklasičnem stilu in posvečena svetniku Saint Nicholasu iz Barija. Mesto je bilo včasih razdeljeno na jug, kjer so prebivali mesarji ter na sever, kjer so prebivali ribiči. Danes boste tako med opazovanjem zgodovinskih stavb lahko našli tudi kakšno vklesano ribo, ki je zaznamovala mesto. Med vsem tem, pa se nikakor ne pozabite ozreti navzgor ter se načuditi bajno cvetočim balkonom tamkajšnjih prebivalcev. V kolikor bi se želeli še bolj poglobiti v samo kulturo mesta, pa si lahko ogledate tudi stolp Torre de la Vídua de Can Sala (vrh stolpa je odet v keramiko v značilnem španskem stilu), La Pilona (skala, ki zmagoslavno zre iz morja in je že v 19. stoletju služila kot privez za ladje), mestno hišo ali tamkajšnji zelen park CanCampassol Park.


Calella

V objemu parka ParcoNatural del Montnegre y Hortsavinyà, Calella je ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij na Costa Bravi, v kateri prevladuje tipično mediteransko podnebje.

Nahaja se le nekaj kilometrov od Barcelone in se lahko pohvali z izjemno čistimi plažami, ki so vsako leto nagrajene. Podnevi na ulicah Calelle vlada pravi živžav mladih in družin, zvečer pa se ritem umiri in nastopi čas za zabavo, a na diskreten način, brez odvečnega hrupa.

V centru mesteca je velika cona za pešce s številnimi trgi, trgovinami, restavracijami in bari. Razen cerkve Santa Maria ni posebnih znamenitosti, povezanih z zgodovino.

Mesto Calella

Nikakor pa ne smemo pozabiti na sprehajalne poti, predvsem na pot navzgor do svetilnika iz leta 1859 e pot po ulici ManuelPuivert, kjer se boste lahko ohladili v senci bananovcev, in nove Garbijeve potke ob morju.

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.