ISKANJE

V neposredni bližini Buggibe

Plaža Mellieha

Težko je verjeti, da je ta ozki polkrog obale največja peščena plaža na Malti. Nekoliko skazi njeno podobo cesta, ki poteka za njo, a je prav zaradi tega in svoje lokacije lahko dostopna z avtobusom ali avtom. Zelo primerna plaža za družine z odlično dodatno ponudbo.

Plaža Mellieha

Javni prevoz: iz Buggibevozi avtobus številka 42 (smer Iċ-Ċirkewwa, 25 postaj), ki vas pripelje neposredno do plaže v Melliehi. Vožnja traja c.c.a 30 minut.


Zaliv GhajnTuffieha in Zlati zaliv

Dve najlepši plaži na Malti loči čudovita, vendar zahtevna pohodna pot. Zlati zaliv je nekoliko lažje dostopen in zato ne tako prikupen kot njegova manjša sestra. Ob obali so včasih nevarni tokovi, zato se ne kopajte, če je izobešena rdeča zastava. Zaliv GhajnTuffeha se nahaja pod terasastimi griči, z možnostjo čudovitih sprehodov po klifih v obeh smereh.

Zaliv Ghajn Tuffieha

Javni prevoz: zaliv GhajnTuffieha je iz Buggibedostopen z avtobusom številka 225, ki vozi iz postaje Imhasel (smer GħajnTuffieħa, 14). Vožnja traja c.c.a 30 minut.


Otok Comino

Modra laguna

Odmaknjena Modra laguna, je s svojo bleščečo turkizno vodo ena najbolj znanih in najlepših točk na Malti. Veličastni zalivček loči Comino od miniaturnega otočka Cominotto. Čeprav tu ni nobene klasične plaže, ploščate skale okoli lagune poleti zasedejo ljubitelji sonca in družine, ki uživajo v plitvi vodi, primerni za otroke. Modra laguna je odlična tudi za potapljanje in snorkljanje, a je tukaj mirno samo zgodaj zjutraj in pozno zvečer.

Javni prevoz: Iz Buggibe vozi avtobus številka 42. (smer Iċ-Ċirkewwa, 31 postaj), vožnja traja c.c.a 40 minut. Izstopite na zadnji postaji, kjer vozijo trajekti na Gozo in ladjica na Comino do Modre lagune. Povratna vožnja za odrasle z ladjico stane 10 €, za otroke 5-12 let 5 €, otroci mlajši od 5 let brezplačno.

Izlet z ladjo:Na otok Comino in ogled modre lagune se lahko odpravite tudi z ladjo. Izlete ponujajo različni lokalni ponudniki. Izlet vas bo stal c.c.a. 20 € na osebo.

Modra laguna


Zaliv Sv. Marije

Nad simpatičnim zalivom s peščeno plažo bdi prikupna rožnata policijska postaja (z zastavo, ki kaže, kdaj je lokalni policaj na uradnem obisku). Divji rt je poln mamljivih skalnatih zalivčkov in sprehajalnih poti po robu pečine. Poleti je zelo priljubljen, a se izprazni, ko dnevni obiskovalci odidejo.


Otok Gozo

Zaliv Ramla

Zaliv Ramla ima najlepšo plažo na Gozu (okrasti pesek in kristalno čista voda). Najboljše je tu v pred in po sezoni (maj, junij, september, oktober), ko še ni, oziroma ni več trum turistov, a je dovolj toplo za kopanje in piknike v naravi. Ob obali je nekaj lokalov, v obe smeri pa lahko greste na sprehod. Nad vsem bdi Kalipsina jama, do katere se lahko povzpnete in ob pohodu uživate v čudovitih razgledih.

Zaliv Ramla

Preverjamo razpoložljivost. Prosimo počakajte.